7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790102
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Który według was jest lepszy?
Według mnie Titanic, ponieważ w Posejdonie dali "coś" podobnego do horroru czyli jest grupa ludzi i giną po kolei. Natomiast Titanic to nie tylko walka o przeżycie po 30 min. filmu.

użytkownik usunięty
Zaiker8

Moim zdaniem Titanic, ale moja ocena jest subiektywna, ponieważ dla mnie Titanic to coś więcej niż zwykły film, który obejrzę i za chwilę włączę następny. Dla mnie to arcydzieło, o którym się myśli jeszcze długo po obejrzeniu, po którym chce się wiedzieć wszystko o tym statku i który nigdy się nie nudzi.

Nie lubię porównywać filmów. Każdy "autor ma co innego na myśli". Titanic jest melodramatem, a Posejdon filmem katastroficznym. Mimo, że w obydwóch filmach jest statek, który tonie, to moim zdaniem oba filmy są o czymś zupełnie innym.
Poza tym, porównywanie tego filmu, do klasyka, jakim jest Titanic, jest trochę nie na miejscu.

ocenił(a) film na 10

Tak, Posejdon ma się nijak do "Titanica" Camerona. Taki Britanic również, niby motywy te same, ale to zupełnie co innego. Titanic to Titanic, był, jest i będzie na zawsze wielkim dziełem.

użytkownik usunięty
Priya12

To prawda, nic nie równa się z Titanikiem, ale "Britannic" też był ładny. Widać w nim inspirację Titanikiem, tam też było dwóch kochanków, on zginął, ona została uratowana. Ale Britannic nie ma tego klimatu, nie porusza tak jak Titanic.