7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790083
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Titanic

ocenił(a) film na 10

Dla niektórych zaangażowanie Leonarda DiCaprio było pomyłką, dla innych strzałem w dziesiątkę. Ja nie mam tak emocjonalnego stosunku do aktorów, bardziej do bohaterów przez nich przedstawianych. Trzeba jednak przyznać, że Leonardo wypada całkiem przekonywująco w roli młodego chłopaka z nizin społecznych. Nie gorzej radzi sobie Kate Winslet, lecz nie tak dobrze, jak w "Rozważnej i romatycznej".
Film, mimo iż 182 minuty jest inetresujący. Po słodkiej półtorej godziny mamy następne 90 minut, pełne ludzkich dramatów i świetnie zrobionych efektów specjalnych.
Jest to niewątpliwie pozycja, którą należy mieć w swojej videotece (płytotece DVD, jak kto woli). Niestety płyta DVD, prócz wspaniałego dźwięku, zawiera obraz w systemie "letterbox", co u posiadaczy telewizorów panoramicznych powoduje powstanie czarenj ramki wokół obrazu. Właściciele klasycznych odbiorników 4:3 mają obraz z czarnymi pasami tylko na górze i dole ekranu.
Mam nadzieję doczekać się wydania tego filmu na DVD z obrazem videscreen.

Cezary_p

tak tak
Nie lubię Leonarda di Caprio, ale muszę przyznać - tu wypadł całkiem całkiem. Myslę, że jest zdolnym aktorem, szkoda, że marnuje swój talent...

ocenił(a) film na 10
Cezary_p

Nie mam pojęcia, co niektórzy mają do Leonardo DiCaprio (oni pewnie sami nie wiedzą, byle się tylko postawić), a w Titanicu zagrał całkiem dobrze. I dla mnie najważniejsze jest to, że się postarał. A co do długości filmu... myślę,że jest w sam raz, bo gdyby byłby dłuższy, wszystko byłoby taaakie rozciągnięte i tym samym nudne.