Czy ktoś zastanawiał się nad pewną sprawą, otóż w filmie i we wszystkich opisach pojawia się wątek, że Rose w chwili zatonięcia miała 17 lat. Wcześniej jest mowa o tym, że poszła na uniwersytet znaleźć męża jak wiele innych dziewcząt. Zastanawiam się czy nie ma tu jakiegoś błędu, przyznam, że nie znam się za bardzo na etapach edukacji w krajach anglosaskich, nie wiem dokładnie w jakim wieku kończy się tzw. "high school", a zaczyna "college" jak jest teraz, a co dopiero mówić o okresie stu lat temu, ale wiem, że i w Anglii i w USA (przypuszczam, że Rose była Angielką) uzyskuje się pełnoletniość po ukończeniu 21. roku życia, tak jest teraz i zapewne było dawniej. Czy nie wydaje się Wam dziwne, źe Rose w wieku 17. lat była już na uniwersytecie, może nawet go ukończyła i przymierzała się jako nieletnia do małżeństwa? Czy jest tu jakiś błąd czy może wszystko w porządku, tylko te wątpliwości wynikają może z jakiejś mojej niewiedzy na ten temat...
w USA jest tak że oni w wieku 17 lub mniej lat już wyjeżdżają na studia. W stanach chodzi się do szkoły od 6 a nawet 5 roku życia zależy od szkoły.Ostatecznie można iść w 7 roku życia,ale to mniejszość decyduje się na to.Zapewne w anglii i w USA jest tak samo jeśli chodzi o lata szkoły albo prznamniej podobnie. Ślub można brać od 16 lat z tego co mi wiadomo :)
w wieku 16 lat w stanach konczy sie szkołe i idzie sie na studia. a w filmie jest mowa o tym , ze na studia sie idzie po to , aby znalesc męza, a Rose już go znalazła. wiec wszysto sie zgadza :)