film z tyloma oskarami? wspaniala muzyka, dobra gra aktorska, zdjecia, kostiumy, historia...film jest zbyt popularny i ma mase hejterow dlatego jest gdzie jest :)
Nie, Odyseja kosmiczna jest za słaba na ten ranking :( nie ma fabuły, jest nudna, nic się nie dzieje i jest taka pusta, że hej, no i nie jest tak popularna, a to chyba najważniejsze :( "Odyseja komiczna" lepsza.
zgadzam się, Odyseja to nie warty uwagi staroc..niby science fiction a efekty specjalne to juz w pokemonach lepsze. nudny..juz na polskich obyczajowkach dzieje sie wiecej ale wiesz...zawsze sie znajdzie kilku dziadkow co to w mlodosci widzieli i 10 walna bo przypomina im o dziecinstwie a filmow wydanych po 1980 pewnie na oczy nie widzieli :(
W zupełności się z Tobą zgadzam :) Nie kapuję o co chodzi z filmami Bergmana, Tarkowskiego, czy Kubricka. Ja jeszcze uwielbiam Mortal Kombat, tam były bardzo fajne efekty specjalne i aktorzy się dobrze spisali, czułem się, jakbym grał w grę.:)
Cieszę się, że się zgadzamy :) Szczerze powiedziawszy to za sci-fi nie przepadam, chociaż trafiają się naprawdę dobre filmy. W reżyserów, producentów itd. się tak nie zagłębiam i o mało którym mogę powiedzieć coś więcej,,,wiem jedynie, że najlepszym jest Nolan. Za co? Za trylogię Batmana,,,no i Prestiż i Incepcja. Fajnie mi się z tobą gada (jak z każdą osobą z którą się zgadzam), jednak trochę mnie zaniepokoiło, że Szybkich i wściekłych 6 oceniłeś na 2 a Iron Mana 3 na 3 a Srpskiemu filmowi dałeś aż 4.
"Nie kapuję o co chodzi z filmami Bergmana, Tarkowskiego, czy Kubricka."
Ja też nie :) Ale to dlatego, że żadnego ich filmu nie widziałem z wyjątkiem Lśnienia (tutaj Ci powiem, że może być) i planuję oblukać Mechaniczną Pomarańczę. Dla mnie filmy są głównie formą rozrywki. Niektórym gniotom jak Piła Mechaniczna mogę wystawić ocenę 5/6, bo to dobry film na odmóżdżenie i dla zabicia czasu można taki kicz obejrzeć. Krytykiem filmowym z zawodu nie jestem/będę, dlatego nie oceniam takich filmów na 1, bo gra aktorska jest drewniana, film jest pusty i żałosny. Oceniam go na podstawie tego jak mnie się podobał. Czasami podwyższam ocenę jeśli muzyka była świetna, aktorstwo bardzo dobre, świetny scenariusz i film był świetnie zrobiony jak to było z Incepcją. Sam film oceniłbym na 8, ale dałem 10 bo posiada wyżej wymieniony przeze mnie cechy.