7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

ciągle się zastanawiam jak oni zrobili ten film :) takie sceny,np. utonięcia, wody lejącej się wszędzie. ogólnie film genialny :)

ocenił(a) film na 10
nata200

no ja też . ;d racja film genialny . ! ;P

burok95

http://www.youtube.com/watch?v=Ja2-oGoHUpE :) Wszystko to fikcja :p Cały statek to fikcja. Cały statek to albo makieta albo komputerowo wszystko . Podziwiam ich jak oni to zrobili :)

ocenił(a) film na 10
nata200

Mam w domu świetną książkę o tym filmie. Dosłownie 177 stron o tym jak to było kręcone. I tu ci mogę powiedzieć, że specjalnie dla tego filmu zbudowano 2 główne baseny, jeden na 17 milionów galonów i drugi na 5 milinów galonów wody. Oba miały służyć do czegoś innego. Do tego stworzono jeszcze 2 inne studia bez wody. W tym 5 milionowym topiono wnętrza. Dosłownie wszystkie dekoracje były niszczone. Topiono statek za pomocą ogromnych dźwigów hydraulicznych. Naprawdę wszyscy pracujący przy tym filmie musieli się bardzo dużo napracować, żebyśmy mogli oglądać takie efekty.

daria111

a jaka to ksiazka?

ocenił(a) film na 10
youarenotalone18

Tytuł to po prostu "TITANIC James Cameron", masz tam opisane jak od samej podszewki powstawał ten film. O aktorach, scenach i różnych takich... :)

użytkownik usunięty
nata200

magia kina, po prostu

użytkownik usunięty
nata200

Woda tak naprawde byla zrobiona komputerowo.