Kupował ktoś już tego titanica na bluray i co podnieśli jakość obrazu dobrze im to wyszło ponieważ zamierzam kupić.
nie wersja 3D/2D 19 wrzesień a wersja 2D tydzień póżniej 26 września już kupiłam rzeczywiście odrestaurowali titanica aż się chce oglądać.
Mam tylko TV-Rip wersji Polsatowskiej, nagrany 9 lat temu ze starego magnetowidu...
Wersja 3D już jest na płytach ?? ; D
Właśnie dziś odebrałem wersję blu ray 2 płytową(nie 3D)jest ok.obraz wygląda naprawdę dobrze.A i dźwięk jest ok.Polecam.
Oglądnąłem na BD i obraz jest świetny choć widać już sztuczność efektów specjalnych w niektórych miejscach. Do dźwięku nie można się przyczepić. Trochę szkoda że w widescreen.
Ty wiesz w ogóle co to widescreen?
Avengers to też widescreen, tyle że 1.78:1 i nie, nie jest to żadne najlepsze jakościowo BD, a do tego w tych porporcjach wygląda czasami niemal jak film telewizyjny, do tego często są puste przestrzenie w kadrach. Kadrowany do 2.35:1 tylko by zyskał.
Chodziło mi o obcinanie rogów. My bad. Co do "Avengers" to przepływ jest w granicy 30-40 i to stały co rzadko się zdarza w przypadku filmów, a już sporo takich wydań mam i to nie tylko Polskich, ale w większości to są starsze filmy, a nie nowości.
Przyszło (wydanie dwupłytowe 2D)
- opakowanie - na półce prezentuje się ok, nawet za bardzo nie wystaje, z zewnątrz jest nawet ładne, w środku...cóż, lepiej nie zaglądać.
- mocowania płyt - dziwne, ale coś w tym stylu było już w digipackach Robina z Sherwood na DVD więc nie mam z tym problemu.
- napisy - BARDZO małe, da radę je czytać, ale są naprawdę wkurzające
- transfer - ogólnie niby super, ale mogli sobie darować tę cholerną zieleń, momentami jest to rażące. No i HD akurat w tym filmie dość chamsko uwydatnia CGI. Widać jak na dłoni gdy po pokładzie zasuwają CGI-animki.
No i jeśli ktoś chce mieć film na całym ekranie to w wersji 3D tak to właśnie wygląda.