7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

3D? Naprawdę? Robienie sequeli, prequeli, remaków, rebootów, wersji reżyserskich jest już zbyt oryginalne? Już nie mogę się doczekać tekstów w stylu "chcemy aby film trafiał do współczesnego widza". A po sukcesie kasowym Króla Lwa 3d możemy się spodziewać wiele więcej takich produkcji. Ja stawiam na gladiatora. Jedno dobre że konwersją zajmuje się sam Cameron. Pewnie studio chciało przerobić a on wolał sam się za to zabrać niż dać komuś innemu.

ocenił(a) film na 10
miszatujest

Nie czaję Cię... co jak co, ale na Titanica w 3D z chęcią pójdę... Sam fakt, że będę mógł pójść na ten film do kina jest dla mnie wielkim wydarzeniem bo jak miał premierę to byłem dzieckiem i mnie filmy nie interesowały. A w dodatku 3D to będzie coś świetnego.

Orientuje się ktoś kiedy to ma być w kinach? Kolega mi mówił, że był news na Filmwebie, ale nie potrafię znaleźć...

lostek815

Wiem że wielu ludzi pójdzie z chęcią na Titanica 3D (i niech się dobrze bawią), dlatego to robią. Jednak zdeczke mi przeszkadza aż tak oczywisty skok na kasę. Po prostu łatwiej i bezpieczniej jest wytwórniom wprowadzić do kin dawny hit niż ryzykować z czymś nowym. Myślę że to jest ich główny motyw. No ale cóż, wygląda na to że trend konwersji starszych filmów na 3D będzie się rozwijał.

Jeśli chodzi o mnie, nie sądzę aby 3D sprawiło że film będzie choćby o jotę lepszy. Wizualnie 3D nie jest już dla mnie atrakcją.

A film ma być niby w przyszłym roku.

ocenił(a) film na 10
miszatujest

Nie widzę powodu dla którego Cameron nie mógłby ponownie zarobić za tak zajebisty film ;]

lostek815

niech sobie zarabia ale wolałbym żeby zrobił coś nowego.

ocenił(a) film na 10
miszatujest

Pracuje nad kolejnymi częściami Avatara :D

lostek815

które z powodu tego projektu zobaczymy zapewne nieco później.

miszatujest

Tak jak zapowiadano "Avatar 2" będzie w 2014. Cameron aktualnie "pisze" scenariusz xD

lostek815

Gdzieś na filmwebie przeczytałam, że film w 3D ma mieć premierę w setną rocznicę zatonięcia Titanica, ale nie pamiętam linku, by go podać.

ocenił(a) film na 10
Magdalia

No to jeszcze lepiej. Dla mnie to coś rewelacyjnego :)

Idealna okazja do puszczenia na nowo w kinach.

lostek815

W kinie będzie dokładnie 6 kwietnia. A głównym zamierzeniem Camerona jest aby pokolenie które było w czasie poprzedniej premiery małe mogło zobaczyć ten film na dużym ekranie, a przy okazji w 3D.
Ja czekam zniecierpliwieniem :)

ocenił(a) film na 10
xjoannax

6-tego? Nie wierzę... Jak można zmarnować taką okazję i nie puścić w setną rocznicę zatonięcia statku!? Przecież taka okazja zdarza się... raz na sto lat xD

lostek815

Tez się dziwię ale zrobili to chyba dlatego że to piątek, choć w sumie mogli zrobić 13 bo to już bliżej zatonięcia.
Tydzień różnicy to na szczęście nie tak dużo, cieszmy się że to w ogóle nastąpi :D