przeciez to niepowazne. Nie musicie byc fanami tego filmu ale jednak wskazane by bylo troche wiecej obiektywizmu. Taka ocena dla Titanica powoduje ze ranking staje sie smieszny i ciezko traktowac go na serio
widzisz ten film jest uwazany za film wszechczasow, jak juz pewnie teraz slumdog czy inny gniot tylko dlatego ze dostał duzo nagród i przeciętny kowalski oglądał go z wypiekami na twarzy, tak bo to film dla ludzi przeciętnych o przeciętnej historii. Dziękuję
W takim razie też jestem człowiekiem przeciętnym, ponieważ dla mnie film ten jest fantastyczny i zawsze będzie. Titanic to nie tylko film o miłości i poświęceniu, ale także pokazuje prawdę o nocy z 14 na 15 kwietnia 1912. Dla mnie jest to straszliwa tragedia. Jednej nocy zginęło ok 1800 osób przez zwykłe niedopatrzenie ale także przez głupotę załogi która wypełniała szalupy ratunkowe tylko do połowy albo zamykała pasażerów 3 klasy skazując ich na pewna śmierć nie dając szansy ratunku. Według mnie film porusza bardzo ważny temat i jestem niesamowicie wdzięczna za Jamesowi Cameronowi za stworzenie go.
Titanic jest wielkim filmem pod kazdym wzgledem a 556 miejsce w rankingu(m.in. nizej od kilku durnych polskich komedii romantycznych) jest po prostu kpiną.
Zgadzam się w 100%. Film jest świetny pod wieloma względami: fabuła (za kolejnym razem wciąż ogląda się z zainteresowaniem), scenografia, kostiumy, wykonanie, zbliżenie po prawdziwego statku i inne rzeczy. Była to wielka produkcja jak na połowę lat 90. i to powinno zostać docenione.
O tak zgadzam się w stu procentach ! To kpina ! Ten film powinien być w pierwszej 10. Po prostu nie rozumiem. To genialny film ! I na pewno jeszcze będą go oglądały nasze dzieci i one też się na nim popłaczą. To film który będzie na wieki, a takie głupie polskie komedyjki są wyżej niż taki film ... w głowie się nie mieści.
"Titanic" również na IMDb ma taką samą ocenę. Ja już dawno nie przejmuję się takimi rzeczami jak rankingi.
wg mnie arcydzieło!!!!!!!! porusza tak samo za kazdym razem gdy go ogladam, a moze nawet jeszcze bardziej!!!!!!!!!
No niestety\,dużo polskich "gniotów" jest wyżej od tego filmu. Nietstety ludzie często dają "1" z przekory....:) ;/
Miło móc sie czasem z Tobą zgodzić. Tym razem nie miałem z tym żadnych problemów..
Jeden z filmów wszechczasów? a to dobre :)) dla mnie to zwykły film, obejrzec i zapomniec.
jak dla mnie to i tak ocena 7,5 jest akurat adekwatna, ponieważ dla mnie film "zaczyna się" w momencie, kiedy ten cudny statek uderza w górę lodową; osobiście uważam, że całe to romansidło powinno być tak jakby "obok" całej fabuły, a nie być jej punktem docelowym; minusem filmu jest naga Winslet, natomiast zaletą jest tonący Leonardo, który przez następnych 10 lat musiał grywać romantyków
Ja dałam mu 10, bo uważam że jest świetny. Nie moja wina, że polsat puszcza go co roku i przez to nikomu nie chce się już go oglądać. Nie mniej uważam, że jest to dobry film i zdania nie zmienię tylko dlatego, że ktoś kto chce być oryginalny nazwie mnie przeciętnym Kowalskim ;p
zgadzam sie z Tobą, naprawde film wszechczasów a dopiero 562 miejsce w rankingu gdzie o wiele gorsze filmy są w pierwszej 100, skandal.
10/10
Nie od dzis wiadomo że na filmweb jest pełno krytyków filmowych. Ludzi których baaardzo ciężko zadowolic. I dlatego ranking przestał mnie interesowac. Bo miejsce w 5-setce jest ładnie mówiąc śmieszne! Sam nie przepadam za tym filmem ale 10/10 mu dałem. Bo jest ponadczasowy i ma wielką armie fanów na całym świecie. Jest to film o którym bardzo ciężko zapomniec.
Przyuważyłem że pozycja filmu spada ze względu na pseudo-maczo podejście do oceniania wśród głównie męskiej części załogi. To jest tak: 'znajomi podglądają ostatnio oceniane filmy przeze mnie i co sobie pomyślą gdy ja, największy twardziel we wsi, ocenię Titanic'a na więcej niż zasługuje?, a masz 6 żeby nie było że wzruszyłem się, albo 5 bo Rose nie przesunęła się Jackowi na dryfujących drzwiach'. Może ten brak szczerości wobec indywidualnych emocji człowieka psuje autentycznie poruszającą i dramatyczną historię dwojga ludzi którzy przeżyli dwa razy przygodę życia... Zapewne po raz pierwszy i po raz ostatni :) Możliwe że ktoś nie przepadał za tym filmem, jednakże objaśniam tylko i wyłącznie przypadek "szczerego" oceniania z którym niejednokrotnie się spotkałem na filmweb'ie, mam nadzieję że pomogłem zrozumieć czar zbyt niskiej oceny filmu na portalu, pozdrawiam!
Ech... Niektórych ludzi po prostu nie zrozumiem. Uważam, że film powinien być w pierwszej 10. Faktycznie Titanic to film bardzo pospolity stworzony dla przeciętnego, niewymagającego widza:/ , za to wszystkie te loty nad kukułczym gniazdem ojcowie chrzestni etc to kino wybitne, przecież filmy te są pełne niesamowitych przesłań,których oczywiście my (jako ci przeciętni) nie jesteśmy w stanie zrozumieć !!! Ech niektórzy "znawcy filmów" są naprawde zabawni, pozdrawiam :)
Nie przesadzałbym,film jest naprawdę dobry szczególnie że ma już 15 lat! Ocenianie tego filmu poniżej 7 lub 6 to po prostu czysta złośliwość i raczej błedy młodości niektórych gimnazjalistów których na tym portalu niestety nie brakuje,gdy ten film wchodził do kin oni się dopiero rodzili więc trzeba ich zrozumieć.Mnie też ten film nie urzekł w 100% dlatego że jak dla mnie wątek miłosny jest tutaj nieco przesadzony,aczkolwiek jest to już klasyk i film kultowy dlatego ocena 8 jak najbardziej zasłużona.
Nie cierpie filmów 3D,nie chodzę nigdy na tą pseudo jakość za 30zł ale w tym wypadku chyba zrobię wyjątek i się przejde bo wypada.
Ja również. Moim marzeniem było zobaczyć Titanic w kinie (miałam 7,8 lat gdy leciał poprzednim razem) i jak mam okazj to na pewno tam będę! ;)
Byłem w tym samym wieku kiedy ten film szturmował kina. Mimo że widziałem go już kilka razy w TV, z pewnością nie przegapię okazji, żeby zobaczyć go na dużym ekranie:)
Jak oglądam GF czy Lot to czuje, że oglądam dobry film. Z wyrazistymi, niejednowymiarowymi postaciami.
A Titanic to latynoska telenowela, po amerykańsku.
lubię Lot, ale jak da mnie to on jest bardziej przereklamowany niż titanic.. Jak widać gusta są różne.
Ech nie chodziło mi o to, żeby krytykować te filmy, bo mnie osobiście bardzo przypadły do gustu, wspomniałam o nich bo po prostu pierwsze mi przyszły do głowy ;) Uważam, że są to dobre filmy, aczkolwiek nie tak dobre jak kultowy Titanic :) , który oglądałam już chyba z 10 raz i do tej pory wzrusza mnie tak samo :) Zresztą ilość otrzymanych oscarów chyba jednak o czymś swiadczy. Zresztą ta dyskusja jest chyba bezsensu, bo kazdy kto uważa się za wspomnianego przeze mnie wcześniej "znawcę" kina będzie twierdzić, ze titanic to tandetny i przereklamowany film, bo przecież to taka wiocha lubić Titanica :)
Bo ten ranking jest śmieszny...Niektóre filmy mają bardzo zawyżone oceny, ale zazwyczaj prawdziwe arcydzieła są bardzo nisko oceniane.
A co do średniej Titanica to prawdopodobnie przyczyną tak niskiej oceny jest to, że jest tak przereklamowany - tak samo "Zielona mila", którą moje pokolenie oglądało z wypiekami na twarzy (dla mnie w dalszym ciągu jest to jeden z najlepszych filmów świata), a dzisiaj już nie robi na większości społeczeństwa takiego wrażenia - bo stary, bo to nuda dla starych itd., itp. Chociaż w sumie pamiętam, że "Titanica" to tylko żeńska część chętnie oglądała :) Na VHS jeszcze :D