Tożsamość

Identity
2003
7,2 66 tys. ocen
7,2 10 1 65779
5,4 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

Film generalnie mi sie podobał. Zrobiony w ciekawy sposób.

Nurtuję mnie jednak parę rzeczy, przez które nie mogę poukładać całości w jakiś logiczny ciąg.
Pomijam fakt super szybkiego znikania ciał, bo przeciez działo się to w głowie Malcolma. Motyw,
że morderstwa odbywają się w głowie skazanego mega ciekawy i jak rozumiem każde morderstwo
zabija jędną z tożsamości Malcolma w głowie. Jednocześnie w tym czasie, w rzeczywistosci
Malcolm kogoś zabija. Tylko to co mnie zastanawia to miejsce w jakim odbywają sie morderstwa w
realu. Czemu psychiatra i sędziowie na przesłuchaniu mówią o morderstwach w motelu skoro
prawdziwe morderstwa odbywały sie chyba gdzie indziej? Kolejna rzecz, że motyw 1 śmierć w
realu=1 śmierć w głowie sprawdził sie tylko na końcu gdy malec zabił Panią od pomarańczy a
Malcolm udusil lekarza. W trakcie przesłuchania w opowiesci również dochodziło do morderstw, z
tym, że jedynie w głowie. Pomyślałem sobie, że on to jedynie odtwarza, ale wtedy wynikało by, że
opowiesc jest niezakonczona. No i nakoniec troche matematyki :P. W motelu było 10 osob, do
momentu zakonczenia przesłuchania zgineli wszyscy, oprócz dzieciaka i Typiarki, Zatem zginęło 8
osób w realu z tego co pmaietam 6. Brakuje dwóch.

ocenił(a) film na 8
grzecho400

No chyba, że w trakcie przesłuchania sie uwolnił za*****olil sędziego i prawnika i razem z doktorkiem pojechał na wycieczke ^^ Wtedy mielibyśmy 8 do 8 :D

grzecho400

to chyba nie tak... lekarz probowal przed sedzia ukazac ze Malcolm jak popelnial morderstwa w realu nie byl soba tylko mial rozne tozsamosci. doktor nie wiedzial dokladnie ile ich jest. tozsamosc ktora powodowala zabojstwa Malcolma w realu byl ten maly chlopiec. myslac ze poradzil sobie doktor z jego zaburzeniami i "wyleczyl" go z innych tozsamosci i ze bedzie zyl z tozsamoscia kobiety od pomaranczy okazlao sie ze Malcolm "wybral" tozsamosc zabojcy.

ocenił(a) film na 8
Freddie

Skoro nie wiedział ile dokładnie jest tych tożsamości to na jakiej podstawie stwierdził, że pozbył sie juz wszystkich i Malcolm już jest zdrowy?

ocenił(a) film na 8
grzecho400

to źle liczysz, typiara od pomarańczy jest 10, nikogo nie brakuje

asiasas

8 dobry filmik