Tożsamość

Identity
2003
7,2 66 tys. ocen
7,2 10 1 65783
5,4 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

Wybaczcie ,ale wedłgu mnie powinno byc w TOP 100 .To jest poprostu genialny film z genialnym zakonczeniem .U mnie w rankingu ulubionych jest na 7 pozycji ,a w najlepszych filmach to na 18 pozycji .Dlaczego wiec nie TOP 100 przeciez widze ze ten film ma duzo fanów

nicctt1313

Tylko osoba, która na bieżąco analizowała dokładnie przebieg i znaczenie poszczególnych scen i próbowała znaleźć uzasadnienie dna wydarzeń widzianych na ekranie zdaje sobie sprawę zarówno z mocnych, jak i słabych stron filmu.

Na mnie po prostu zrobił wielkie wrażenie - a za drugim być może nawet większe niż za pierwszym. Otwiera bowiem szerokie "pole do popisu" - dyskusji, analiz i snucia różnych hipotez.

Przede wszystkim jednak w dużej mierze zdaje się udanie wnikać w obręb umysłu, a dokładniej chorego umysłu. Niesamowite po prostu (i jednocześnie niebezpieczne) jak wiele "osób" może pomieścić się w jednej głowie. Przecież tą osobę/postać można spokojnie rozpatrywać jako szereg postaci - ale tu mała poprawka: związanych jednak ze sobą, z których inne są tak naprawdę przykrywką do tej jednej - dominującej. Oczywiście mogę się mylić, ale nie twierdzę, że mam rację. Ja go odbieram/rozumiem właśnie tak.

ocenił(a) film na 8
introverder667

Dlatego ten film jest genialny na kazdy sposób poprostu arcydzielo w thrillerze i filmie psychologicznym .Najlepsze zakonczenie (nie bede zdradzal jakie ,bo naprawde ciekawe i sklania do glebokich refleksji )

ocenił(a) film na 8
nicctt1313

Wkońcu w TOP 100 :)

ocenił(a) film na 10
nicctt1313

no w koncu, ale pewnei zaraz wpyadnie, bo juz ocerna spadla, jakies jelopy co pewnie wogole filmu nie ogladali dadza oceny po 1 i spadnie. Zreszta z wiekszoscia filmow ktore trafiaja do drugiej 50 top 100 tak sie dzieje.

ocenił(a) film na 10
buncol_27

no i juz zminusowali film i spadl na 300 ktores miejsce, eeh paranoja z tym rankingiem