Tożsamość

Identity
2003
7,2 66 tys. ocen
7,2 10 1 65779
5,4 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

Mocny

ocenił(a) film na 8

Pisze ten temat w trakcie przerwy, gdy film ten leci na Polsacie. Już teraz moge powiedzieć - cholernie mocno trzyma w napięciu, mimo że to "tylko" thriller. Na początku myślałem - pomysł do D, a tu takie (miłe) zaskoczenie.

Shape

średniak, na końcu okaże sie że ten dzieciak wszystkich zabijał.. widziałem ten film jakieś 4 lata temu... a na polsacie to jest premiera ;]

ocenił(a) film na 10
ManuElMagico

Niestety nie zrozumiałeś (nie czepiam się, bo film jest wyjątkowo zakręcony). Żaden dzieciak nie istnieje. Wszystkie 10 postaci z motelu to zobrazowanie rozczłonkowania jaźni Malcolma. Malcolm skazany na śmierć za wcześniejsze morderstwa walczy z własną psychiką, "eliminując" kolejne osoby z motelu. Zauważmy że niektóre są dobre (Cusack), niektóre złe (więźniowie) co obrazuje złożoność i przewrotność psychiki Malcolma. Malcolm w końcu napotyka w swojej głowie chłopca-Timmiego, który odwzorowuje najgorszą stronę jego psychiki. Chłopiec zabija prostytutkę - zło zwyciężyło w głowie Malcolma, który zabija swojego lekarza.

ocenił(a) film na 8
ManuElMagico

no widzisz ManuElMagico , taki średniak ,że go nawet nie zrozumiałeś , a poza tym , Shape pisze ,że jest w środku oglądania , to po kiego odpisujesz jej , jak będzie wyglądał koniec filmu ?!

Frg

sorki,
napisałem tak bo irytuje mnie telewizja w Polsce, robią z czegoś hit co było premierą w kinach parę lat temu, może troche ze złości przed tym że nie mogę zobaczyć czegoś czego nie widziałem jeszcze.. non stop powtórki itp np "Kevin sam w domu" w każde święta, film klasyk to można zrozumieć.
to co napisałem tłumaczę złym nastrojem, za co z góry przepraszam polecam film "Cashback" wczoraj oglądałem :)

ocenił(a) film na 8
ManuElMagico

Film trudny,mocny i trzymający w napięciu .Jeden z moich ulubionych thrillerów (8 miejsce w moim rankingu thrillerów).Genialny i tyle

PS.Szkoda ,że nie ma go w TOP 100 ,bo napewno na nią zasługuję (no przynajmniej gdzies tak pod koniec setki )

ocenił(a) film na 8
Frg

Odpowiedzi looknąłem już po seansie, ale dzięki za zwrócenie na to uwagi. :)
Co do samego filmu to mieszane uczucia. Film można powiedzieć pokręcony - co pozornie przemawia na plus. Jednak takich filmów produkuje się coraz więcej. Zakończenie interesujące, ale pozostawiające lekki niedowsyt.