Tożsamość

Identity
2003
7,2 66 tys. ocen
7,2 10 1 65783
5,4 20 krytyków
Tożsamość
powrót do forum filmu Tożsamość

Scenariusz może i ciekawy, ale sama gra i wykonanie odbiega sporo od thrillera. Nie wzbudził we mnie żadnego napięcia, a rozwiązania domyśliłem się w chwili gdy zobaczyłem niewinne dzieciątko... Schemat znany od lat - tyle, że w kiepskim wykonaniu

ocenił(a) film na 9
hienas

hehehehehehehehe.. śmieszna prowokacja
PS. Na pewno przewidziałeś, że ta cała historia to urojenie gostka chorego psychicznie.. hehehe..

ocenił(a) film na 9
hienas

Oczywiscie masz prawo do wlasnej opinii, jednakze chce tylko zwrocic twoja uwage, iz rezyser specjalnie uzyl tego watku, tobie tak dobrze znanego z niewinnym dzieciatkiem, bys myslal ze znasz koniec. I tutaj zaczyna sie prawdziwy majstersztyk, bo poprostu nie mogles sie spodziewac tego, ze cala akcja filmu rozgrywa sie w glowie mordercy psychopaty. Jest to o tyle niesamowity film, gdyz widzimy psychike mordercy jak to sie mowi "od kuchni". W jego glowie pojawia sie zla postac (na poczatku wydaje sie ona dobra) chłopca, wygladajacego niepozornie i niewinnie. Natomiast na zasadzie kontrastu zostala zbudowana druga postac doroslego mezczyzny (poczatkowo wydaje sie on zly), ktory jest dobry. walcza ze soba, a rezyser bawi sie widzem, sprowadzajac emocje widza na tory, ktorymi chce by podążaly.