To już jest koniec

This Is The End
2013
5,5 57 tys. ocen
5,5 10 1 57365
6,0 40 krytyków
To już jest koniec
powrót do forum filmu To już jest koniec

Film taki na odmóżdżenie totalne. Po ciężkim dniu i długo utrzymującym się stresie. Obejrzeć,
pośmiać się i zapomnieć. Ale warto bo czasami tak trzeba i już.

HarperMatilde

Problem w tym, że to było raczej mało śmieszne :) Humor bardzo niskich lotów.

ocenił(a) film na 9
returner

Każdy ma inne poczucie humoru. Może to też zależy od towarzystwa, ale z przyjaciółką bawiłam się świetnie przy tym filmie.

arilla

Mnie po prostu nie śmieszy tak prostacki humor i żałosne zachowanie bohaterów,
a jedynie wywołuje podirytowanie. Może to dlatego, że mam zamiłowanie i słabość do arystokracji,
do ludzi z klasą o dobrym smaku i guście, do ładnego wysławiania się, poprawnej i pięknej pisowni,
do elegancji, szarmanckości, inteligencji. Prostactwo, brak klasy i dobrego smaku mnie tylko irytuje.
Kiedyś, gdy byłem w wieku dojrzewania sądziłem, że to wynika z tego jakich ludzi wybrałem sobie za autorytet i
jak ukształtowały się we mnie przekonania, ale później trafiłem na różne opisy numerologii mej osoby
więc może też wpływ ma to drugie.
Przykład pierwszy lepszy z brzegu jaki człowiek by mi zaimponował,
to główny bohater filmy "Great Gatsby" jesli chodzi o zachowanie i cechy osobowości grany przez Di Caprio.

ocenił(a) film na 10
returner

A czego po tym filmie się spodziewałeś miłośniku arystokracji ?? Tutaj wystarczy popatrzeć na obsadę: Danny McBride, Rogen, Robinson i od razu wiadomo że będzie głupio i śmiesznie :) O to chodzi w tego typu filmach. Może i masz "zamiłowanie i słabość"do inteligencji ale przy doborze filmów do oglądania najwyraźniej tej inteligencji Tobie brakuje.

mr_mat

Skończ rzucać tak pustymi frazesami do kogoś o kim nic nie wiesz.
Jestem święcie przekonany, że tracę znacznie mniej czasu niż większość ludzi na oglądanie filmów,
które mi nie podchodzą, bo nie zdarza się mi wyłączać filmów w trakcie bo wiem,
więc co można powiedzieć o inteligencji reszty ludzi, skoro mi nie podejdzie może 5 na 100 filmów,
które wybieram w surowej selekcji, bo oglądam głównie kino ambitne, choć także lubię kino rozrywkowe,
a zdecydowana większość ludzi ogląda chłam lub też męczy się na filmach, które wybierają do konsumowania :)
Nie moja wina, że najlepsze komedie amerykańskie nakręcili w latach 30 i 40 ubiegłego wieku.
Mimo wszystko wolę oglądać coś nowego niż ciągle wracać do 500 ulubionych filmów. Bo ile można :)

ocenił(a) film na 10
returner

Naprawdę nie wiem czy się ambitny chłopie kierowałeś wybierając ten film do obejrzenia :))) Okładką?? :)) Surowa selekcja hehe No to mi wytłumacz kolego jakim cudem obejrzałeś tą o to twoim zdaniem prostacką komedię ?? Surowa selekcja nie zadziałała czy słabszy dzień ??