To już jest koniec

This Is The End
2013
5,5 57 tys. ocen
5,5 10 1 57365
6,0 40 krytyków
To już jest koniec
powrót do forum filmu To już jest koniec

Porąbany!

ocenił(a) film na 7

Oglądałam go na parę razy! Ostatnia scena najlepsza w całym filmie :)! Podsumowanie: najbardziej
porąbany film jaki ostatnio oglądałam, co scenarzysta musiał ćpać by takie coś stworzyć :D Co te
gwiazdy ćpały, że zgodził wziąć w tym udział :) jedna wielka beka :) ogólnie humor nie trafi do
wszystkich ) jedynie do tych, którzy śmieją się z absurdalnych sytuacji :) tak absurdalnych, że aż
śmiesznych :)! Luz w dupie :) Pozdro

ocenił(a) film na 5
ladylicious

osoba która ocenia film smerfy na 10 może i polubić tak żenujący nudny i słaby film jak ten..

ocenił(a) film na 7
uchibuka

Nie powiedziałabym, że ocena 7 może znaczyć, że polubiłam film. Polubiłam to ja właśnie Smerfy, dając im 10, bo może jest Ci obce coś takiego jak sentyment do bajek z dzieciństwa i wszystkich produkcji z nimi związanych. Nie pytam, nie interesuje mnie to.
Co do "To już jest koniec", jak się nie podchodzi elastycznie do każdego z filmów to już nie jest mój problem. Idąc na horror, nie oczekuje się, że będzie się płakać ze śmiechu, ale też nie oczekuję, że złapiesz metaforę. Niestety nie tylko Ty masz takie sztywne podejście, gratuluję.

ocenił(a) film na 7
ladylicious

wbrew pozorom ten film ma swój przekaz i nie chodzi tu tylko o gagi. ;)

ocenił(a) film na 10
kozowsp

No, to piękny film o przyjaźni i o wierze. Najbardziej wyluzowany film o religii.

użytkownik usunięty
ladylicious

Dokładnie, nie paliłem nic gdy go oglądałem a czułem się jakbym się zjarał hehe. Następnym razem nie obejrzę na trzeźwo. Zobaczyłem z czystej ciekawości bo po komentarzach tutaj nie można było się spodziewać rewelacji a jednak - szok! Wg mnie ludzie w Polsce nie maja tak zrytego poczucia humoru jak w USA. Przywykłem już do stand-upów amerykańskich i ich specificznego humoru ale tutaj to zrobili jeszcze bardziej konkretny rozpi...ol ;-)

Często ludzie traktują komedie za serio bo są przyzwyczajeni do schematów wpółczesnego kina. W tym filmie nie ma tematów tabu i co chwilę wyskakują z innym pomysłem. Nie uśmiałem się tak od czasów "Czarny kot, biały kot". Nie robią już tak zrytych komedii i cieszę się, że trafiłem na ten film.

Oczywiście nie wszystko w tym filmie mi się spodobało bo z zakończeniem przesadzili jak i kilkoma innym momentami ale moim zdaniem większość czasu bawił mnie ten humor. Zajebista odskocznia od tych zniewieściałych komedyjek które teraz kręcą.

Pozdrawiam! I troche więcej luzu i dystansu ludziska.

ocenił(a) film na 6

Bardzo żałuje, że oglądałam na sucho. Trochę zielska i byłaby perfekcja:)

ocenił(a) film na 6
ladylicious

W niebie można mieć wszystko czego zapragniesz a Baruchel wziął Backstreet Boys!!! Genialny pomysł!!!