PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259289}

To nie jest kraj dla starych ludzi

No Country for Old Men
2007
7,6 248 tys. ocen
7,6 10 1 247677
8,3 86 krytyków
To nie jest kraj dla starych ludzi
powrót do forum filmu To nie jest kraj dla starych ludzi

nic nadzwyczajnego

użytkownik usunięty

chętnie zdradziłbym zakończenie filmu, gdyby takowe istniało.

ocenił(a) film na 9

Dokładnie! Gdyby takowe istniało...

ocenił(a) film na 9

Jak to nie ma zakończenia, u mnie po prawie dwóch godzinach był koniec filmu, u ciebie do teraz leci ?

użytkownik usunięty
Shambler

koniec filmu istnieje, zakończenia jednak brak.

ocenił(a) film na 9

Jak to brak, może filmu nie sciągnąłeś do końca.

użytkownik usunięty
Shambler

kompletnie nieśmieszne

ocenił(a) film na 9

Tak samo jak twój temat

ocenił(a) film na 10

Ci, którzy rozumieją jedynie to, co da się wytłumaczyć, niewiele rozumieją,Tak, jak jest z zakończeniem filmu.

sense2u

Przecież to zakończenie da się w sumie wytłumaczyć jednym słowem. Życie.

neo_angin

Niektórym nic nie da się wytłumaczyć, nie wysilaj się.

ocenił(a) film na 10
Sebu_BGZ

Żadna historia nie ma końca! Film sie nie kończy!! Nie wpadliście na to , suchary?? Hej!

baca350

O kurczę... ale ambitne...

ocenił(a) film na 10
Kismeth

I proste, cycu!
Hej!

ocenił(a) film na 6
Shambler

:-) :-) :-)

nie było śmierci Antona i już nie ma zakończenia?
jest od groma filmów które nie kończą się jak 100000000 innych
czy zawsze musi ginąć któraś ze stron?

ocenił(a) film na 6

O ile dobrze zauważyłem przejechał na zielonym. Mój wniosek jest taki, że świat zjada każdego kto kieruje się zasadami. Dlatego stary szeryf powiedział "przystosujesz się lub giniesz" a wynajęty zabójca opowiadał bohaterowi, że "sugar kieruje się zasadami".

slasher518

dobra interpretacja, pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
slasher518

jasne, że dobra interpretacja, jednak jak w nawiązaniu do tego co napisałeś/aś widzisz sens snu policjanta? być może finalna scena (rozmowa przy śniadaniu) mówi o tym, że mimo wszystko powinniśmy się kierować starymi zasadami, mimo spuszczonej głowy, wieść dalej ogień, by rozpalić go gdzieś w tej ciemności. Mimo, że "to nie jest kraj dla starych ludzi"?

Albo nie oglądałeś tego filmu, albo go nie zrozumiałeś. Mam dziwne przeczucie, że to drugie.

ocenił(a) film na 6
Sebu_BGZ

Co ma wspólnego zrozumienie z filmu z tym, że ktoś preferuje definitywne zakończenia podane jak na tacy ? Nie każdy lubi takie jak tutaj. Kwestia gustu. Więc odpuść sobie, bo rozumienie filmu do tego ma się nijak.

Vanillia

Jak ktoś twierdzi, że temu filmowi brakuje zakończenia to znak, że go nie zrozumiał. Logiczne.

ocenił(a) film na 6
Sebu_BGZ

Nie to nie jest logiczne. Jasne, że film ma zakończenie, z tym się nie kłócę, ale nie jest typowe, że tak to ujmę. Ale zrozumienie filmu tu nie ma nic do rzeczy. Można go rozumieć (wystarczy obejrzeć poniekąd) i palnąć tego typu głupotę. Jedno drugiego nie wyklucza. Ja rozumiem, że założyciel postu uważa, że otwarte zakończenie to nie zakończenie. Jego teoria, ma do tego prawo.

to zakończenie typu dumbassproof dlatego trudno je zdradzić ;)