7,1 1,8 tys. ocen
7,1 10 1 1777
7,2 6 krytyków
Tony Takitani
powrót do forum filmu Tony Takitani

1) Jak nie masz nic do powiedzenia to po co w ogóle zabierać głos? 2/10 Cieszę się, dla mnie ten film to arydzieło dla ciebie widać nie, ale jak już podejmujesz się żeby wszystkich poinformować że dałaś temu filmowi 2/10 to przynajmniej być coś wiecęj napisał czemu oceniłeś tak a nie inaczej?
2) Osoba która jako ulubione filmy ma Predator i Terminator 2 nie powinna zabierać się za oglądanie ekranizacji Murakamiego, szczególnie opowiadania Tony Takitani, który jak w opisie jest podane, jest opowieścią o samotności, a ta w tym filmie pokazana jest nadzwyczaj pięknie.

użytkownik usunięty
tomek_trze

2) Powołując się na Predatora i Terminatora to strzeliłeś sobie w kolano, gdyż te filmy to ponadczasowe klasyki, które na stały zapisały się w historii kinematografii, niestety twoje ulubiony Tony Takitani nigdy się stanie klasykiem ze względu na ciekawa historią jak i przeraźliwie nudny sposób jej opowiedziana.

No i tu się zgodzić nie mogę, co uważasz za klasyk? Ja bynajmniej za porządne kino ani terminatora ani predatora nie uważam(ale potrafię i tam dostrzec coś ciekawego itp. itd) i znam wielu, którzy podzialają moje zdanie, więc kto decyduje o tym co jest klasykiem a co nie. Mniejsza z tym, bo nie o to mi chodziło i widać nie zrozumiałeś mnie dokładnie. Chodzi o to że Mondrian jak i Botticelli uznawani są za klasyków sztuki, jednak osoba która ubóstwia Mondriana nie będzie patrzyć już z takim zachwytem na obrazy Botticelliego(oczywiście jest to duże uproszczenie, ale mechanizm pokazałem). Więc pytam się jeśli lubisz filmy akcji gdzie roboty mordują, a wybuchy są dosłownie co kilka minut to czego się spodziewałeś po tym filmie? Że jakimś cudem wbrew wszystkiemu co ludzie piszą o tym filmie nagle wyląduje UFO i zaczną zjadać ludzi?! Ten film pokazywał doskonale klimat opowiadań Murakamiego, znanego z jego prostego, spokojnego stylu. A już czy coś stanie się klasykiem czy nie, wybacz, ale ani tobie ani mi o tym nie sposób decydować, ja chciałem przede wszystkim żebyś zamiast pisać jakieś ZZZZzzzzzzZZZZZZZzzzz, napisał prosto i spokojnie, co w tym filmie ci się nie podobało, bo gusta są różne i nie każdemu ma się podobać, ba! nawet nie powinno się każdemu podobać. Gdybyś napisał co w tym filmie było nie tak, osoby o podobnym guście co ty, mogłyby na twojej wypowiedzi skorzystać i nie stracić cennego czasu, ale pisanie po prostu ZZZZzzzzzZZZZZzzzzz nic do dyskusji nie wprowadza, więc po co pisać?