7,1 1,8 tys. ocen
7,1 10 1 1777
7,2 6 krytyków
Tony Takitani
powrót do forum filmu Tony Takitani

samotność

ocenił(a) film na 10

rewelacja, dobry pomysł, znakomita realizacja, muzyka, IHMO największe plusy to nadająca klimat narracja i oszczędna praktycznie jednorodna praca kamery. masterpiece

Yakuza_2

Potrzebuje napisy do tego filmu, jeśli któś ma to niech się odezwie.

mesner666

W razie czego mam napisy do tego filmu jesli jeszcze bylbys zainteresowany.
Faktycznie, muzyka pasuje idealnie.
Film bardzo bolesny...

marcinsteuer

Jeśli ktoś posiada napisy, byłabym wdzięczna o kontakt :)

marcinsteuer

Jeśli ktoś posiada napisy do tego filmu, to będę wdzięczna za kontakt ;)

marcinsteuer

ja bym poprosił napisy polskie,

sir_lorak@o2.pl

---
dzięki ;]

mesner666

Witam!
Trochę wody upłynęło... ale może posiadasz jeszcze napisy do filmu Tony Takitani...
Bardzo będę wdzięczny

pzdr
mm

ocenił(a) film na 9
Yakuza_2

niesamowity, jak dla mnie ten film... sam nie wiem, poprostu powala, prostotą wykonania, dzięki czemu ma swój oryginalny klimat, oszczędnością w formie aktorskiej dzięki czemu, dla mnie, staje się opowieść bardziej realna, pozwalająca wręcz poczuć pustkę... rewelka

ocenił(a) film na 9
marrliss

Prawdziwa gratka dla fanów Murakamiego. Film ma w sobie coś niesamowitego tak jak i książki ww autora na podstawie których powstał.

ocenił(a) film na 8
Mr_Grimm

bardzo fajny film.
smutny :/
szczególnie ostatnia scena

ocenił(a) film na 8
Yakuza_2

Zgadzam się, naprawdę coś cudownego. Ta oszczędność formy a zarazem klimat stworzony za pomocą obrazów, niemal ma się wrażenie, że czyta się opowiadanie Murakamiego. Bardzo nastrojowy i przejmujący

ocenił(a) film na 6
visena16

Dla mnie film był dobry do momentu, gdy jego żona zginęła w wypadku. Raczej mało wiarygodne uśmiercenie bohaterki. Wszystkie nieszczęścia naraz? Bez przesady. Wydarzenia spotykające bohatera są podporządkowane nadrzędnym tezom, które chciał przekazać reżyser. Nie lubię tak. Naprawdę sprawia wam przyjemność ponad godzinna obserwacja mazgającego się głównego bohatera?