Nie rozumiem o co wam chodzi... tematyka jest ciekawa, stawia wiele możliwości, a fabuła wcale nie musi nawiązywać do TOP GUN I.
Ja czekam z niecierpliwością na ten film.
Powiem Ci, że przeczytałem Twojego posta i nieźle się zmieszałem po czym sprawdziłem czy to tylko żart czy jakimś cudem mówiłeś poważnie. Niestety okazuje się, że jesteś prawdomówny a z tego co patrzyłem ten film to chłam. Ciekawe jakim cudem dostali zgodę na użycie tytułu i bohaterów : D
Zgadzam się z Tobą. Oryginał wg mnie - rewelacja. Wiadomo, że większość sequeli to lipa, ale są również perełki. Zawsze pozostaje nadzieja, że ten film będzie kolejną :)
@karol_kafarski
Pewnie tak, ale co do pokazywania F-35 w filmie to na miejscu filmowców byłbym ostrożny - wciąż istnieje ryzyko anulowania całego projektu Joint Strike Fighter. I szczerze mówiąc wcale by mnie to nie zdziwiło, bo projekt jest niezbyt udany - pożera ogromne ilosci pienieniędzy, a sama maszyna nie spełnia większośći pokładanych w niej oczekiwań oczekiwań. Zresztą F-22 również boryka sie z wieloma problemami i już niedługo zostanie w tyle za rosyjsko-indyjskim PAK-FA (Su-50).
ALE znając amerykanów to pewnie pokażą na ekranie swoje zabawki jako największe cuda świata, które kopią tyłki każdej innej maszynie na świecie.
su-50 jak i chinskie j-20 moga byc przeciwnikami w filmie, no chyba ze skupia sie na bliskim wschodzie, wtedy moze pojda w konwencji b2 i f117 i nocnych bombardowan i unikow dzial preciwlotniczych, dowiemy sie dopiero gdy pojawia sie pierwsze przecieki z planu.
kwestia jeszcze jest, jak maja zamiar przedstawic dogfights, jezeli wspolczesnie walki odbywaja sie juz w odleglosci 20-30 km od przeciwnika