7,2 139 tys. ocen
7,2 10 1 139314
6,3 51 krytyków
Top Gun
powrót do forum filmu Top Gun

Rzucił mnie na kolana, kiedy po raz pierwszy go oglądałem nie wspominając już o marzeniu, jakim była chęć pilotowania. Duet Cruise-McGillis do dzisiaj pozostaje według mnie jednym z najlepszych, jakie kiedykolwiek widziałem a muzyka urzekać będzie już chyba do końca świata i jeden dzień dłużej. Te pojedynki w powietrzu, rywalizację Maverick-Iceman można oglądać, oglądać i oglądać nigdy się nie nudząc. Nie powstał film o pilotach lepszy niż "Top Gun" i już nigdy nie powstanie.

ocenił(a) film na 10
entyn

nie powstał lepszy?
Ja również uwielbiam Top Gun , oglądałam go już dziesiątki razy a za każdym razem dosłownie odlatuje. Zgadzam się z Tobą ,że film jest genialny, ma świetną muzykę, obsada też jest bardzo przyjemna (szczególnie Tom), ale czy nie powstał lepszy film? Zaryzykuje zdanie że powstał, może nie lepszy, ale równie dobry, a mówię tu o Pearl Harbor. Jest to zupełnie inny film , z innych czasów, ale dwóch pilotów : pan Hartnett i pan Affleck również zasługują na uznanie, a i ich popisy w powietrzu ogląda się z wielką przyjemnością.