7,2 139 tys. ocen
7,2 10 1 139314
6,3 51 krytyków
Top Gun
powrót do forum filmu Top Gun

Szukam!!!!

ocenił(a) film na 10

SZUKAM NAGRANIA!!!
Kochani, jeśli jest ktoś kto kocha muzykę z Top Gun, napewno udzieli mi informacji. Kto śpiewa i jaki tytuł jest nagrania, które leci w radio - scena gdy Maverick przychodzi do Charlie i siedzą u niej na ganku, w trakcie rozmowy jest włączone radio i przez chwilę rozmawiają o tym kawałku...
Bardzo prosze o pomoc, nie mam pojęcia kto to śpiewa, uwielbiam ten kawałek.
Dzięki z góryy za pomoc :)
Ifcia

użytkownik usunięty
ifcia_2

Hej-kawałek ten jest na orginalnym saundtracku z filmu.Niestety bardzo ciężko go kupić w Polsce.Wejdź sobie np.na eMulka-wyszukaj i ściągnij całą płytkę.W dodatku jest tam bardzo dużo muzyki z Top Guna i bardzo dużo zdjęć:-)
Pozdrawiam.
7deacosta@wp.pl

ocenił(a) film na 10

Ten kawalek to TAKE MY BREATH AWAY zespolu BERLIN

użytkownik usunięty
ifcia_2

Ten kawałek nazywa sie - Sittin' on The Dock of the Bay (Otis Redding)

Mnie udało sie złapać soundtrack z Top Guna jakis rok temu w MediaMarkt i jestem bardzo zadowolony bo to mój ulubiony film i świeżka dzwiękowa of course :)

użytkownik usunięty
ifcia_2

ten kawałek to "You lost the love and feeling" zespołu Righteous Brothers //Ashlady

ocenił(a) film na 10

zobacz tutaj: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00000K2UX?v=glance [www.amazon.com/exec/obi ...]

użytkownik usunięty
ifcia_2

a ja poprosilam znajomego w stanach; niedosc, ze kupil plyte za marne grosze to jeszcze z 5-cioma bonusami, jest wszystko, kazdy kawalek, na oryginalnej plytce ze zdjeciami z filmu :p

użytkownik usunięty
ifcia_2

poszukaj sobie lepiej Satriani "Top Gun", młodzieńcze...

ocenił(a) film na 8
ifcia_2

Tylko czekałem, aż ktoś się zapyta o tą genialną piosenkę :) To jest, jak powiedział ktoś wcześniej, 'Sittin' on the Dock of the Bay' nieżyjącego już Otisa Reddinga (to był spiewak soulowy, który zginął w katastrofie samolotu w 1967 roku :( ). Uwielbiam ten utwór i prawdę mówiąc, byłem ogromnie zaskoczony, gdy go usłyszałem. Miło, że ktoś jeszcze lubi starą muzykę (oprócz mnie :)).
pozdrawiam