dobrze zrobiony film, jednoznacznie przedstawiający towarzysza. Ciekawy wątek z Geremkiem,
szkoda tylko że media wszystko przemilczą
jednoznacznie tzn jak? bo film ten tak jak i poprzedni jest zrobiony specjalnie do celow politycznych,nie mozna wierzyc w prawdziwosc wypowiedzi wszystkich tam wystepujacych poniewaz sa oni sterowani przez ludzi z zewnatrz czesto dobrze oplaceni,taka pieprzona prawicowa propaganda zeby przykryc ich kleske i nieudolnosc w dazeniu do wladzy
bla, bla, bla - onet.pl i szechter napisał.
Film ma właśnie swoją premierę na kanale Planete, można się pewnie na dniach spodziewać w sieci ;)
to ciekawe, że zawsze szybko głos zabiera jakiś dyżurny strateg ideologiczny. Czuwa i nie przepuści nikomu bo inaczej nie dostałby swoich grosików. Czyżby ilość gwoździ jaka została mu wbita już wystarczyła? Film jest jednoznaczny tzn taki, że Ślepowron to zwykły, pospolity i śliski sowiecki agent. Co do sterowalności, to jako osobnik sterowanlny wiesz o czym piszesz. Ahoj towarzyszu
nic z tych rzeczy,nigdy nie bylem za czerwonymi ani tez za opozycja,nie jestem tez zwolennikiem zadnej z obecnych i bylych partii politycznych,nigdy nie dalem sie zaslepic tymi idiotyzmami,nie obchodzi mnie tez czy ktos jest zydem,muzlumaninem,katolikiem czy ateista.Wyrazilem swoj poglad na temat filmu ktory jest wyrezyserowany w sposob ktory przedstawia gen.Jaruzelskiego jako wroga narodu i zlego czlowieka a nie ma nic ze byl doskonalym strategiem i dobrym przywodca.Historycy,ludzie bioracy udzial w filmie i wypowiadajacy sie w nim o tamtych czasach to ludzie zwiazani z polittyka i opozycja wiec nie mozna im wierzyc we wszystko bo nikt z nich nie jest czysty i bez winy.Oczywistym faktem jest ze gen.J byl sowieckim agentem ale do dzis sie tego nie wypiera,nigdzie nie uciekl,zawsze byl w tym kraju i nie bal sie o tym mowic w przeciwienstwie do opozycji ktora jest brudna i zaklamana,wszyscy na siebie nadawali,oszukiwali narod i jeszcze za to brali pieniadze a teraz pozmieniali partie a w razie wpadki po ujawniemiu niewygodnych dokumentow usuwaja sie gdzies w cien i grzeja stolki w jakims pierdziszewie gdzie nie musza patrzec w oczy narodowi.Mysle ze gen.Jaruzelski mial bardzo trudny wybor i zaden historyk i opozycjonista nie zachowalby sie lepiej takiej sytuacji
Nie wyraziłeś swojego poglądu na temat filmu, tylko uznałeś, że występujący tam historycy-komentatorzy są niewiarygodni i sterowani przez ludzi z zewnątrz. Wybacz, ale gdzie tu ocena filmu? Ja jej nie widzę. To tak jakbym ja, który nie cenię obecnej postawy Wajdy, negował jego osiągnięcia w dziedzinie reżyserii. Co ma piernik do wiatraka? Poza tym uznałeś, że są oni opłacani i to dobrze /skąd ta wiedza?/. Na koniec twojej wnikliwej oceny powaliłeś mnie stwierdzeniem, że film służy przykryciu obecnej nieudolności opozycji/sic!!!/. Dawno takiego steku bzdur, jako oceny filmu, nie czytałem. Ani słowa o filmie tylko jad personalny i insynuacje. Powinieneś zastosować się do swojej wskazówki, którą zacytuję, " garbate nosy wynocha na forum polityczne". Ahoj.
Jednoznaczny czyli nie relatywizujący winy "generała" tak jak to było popularne w mediach głównego nurtu ostatnimi laty. Pisze Pan że film zrobiony jest na zlecenie polityczne, ciekaw jestem tylko czyje skoro twórca filmu wielokrotnie krytykował Śp. Prezydenta i PiS za traktat lizboński. Czy według Pana pozasejmowe partie prawicowe dysponują takimi środkami żeby przekupić historyków, twórców i innych w celu przedstawienia swojej wizji historii ? Główna teza filmu opierała się na dokumentach przechwyconych przez Bukowskiego, według Pana to jest jakaś mistyfikacja? Sowieci na początku lat osiemdziesiątych już wiedzieli że Bukowski będzie kopiował dokumenty dlatego pisali tam brednie? Bardzo to ciekawe a mówi się że Prawica tworzy spiskową teorię dziejów...
a nie ma nic ze byl doskonalym strategiem i dobrym przywodca"
Doskonałym strategiem?? Przecież on był oficerem politycznym.
Dobrym przywódcą?? Tow. Jaruzel odpowiada za gospodarczą ruinę PRL, bezpośrednio jego nieudolność zarżnęła zarżnęła chorą gospodarkę.
Typowa robota agenta czerwonych: pisać bzdury, a następnie nazwać adwersarza prowokatorem. A ja zadałem tylko proste pytanie.
mimo ze jesteś trolem lub agentem muszę się z toba zgodzić po części. Mianowicie - Jaruzel był szkolony od propagandy. Dobił i tak zapożyczoną i zrujnowaną gospodarkę PRLu poprzez narobienie długów. Następnie po upadku PRLu był majątek - czyli to wszystko co w pocie czoła zwykli Polacy budowali przez 50 lat. Patrzac na to jak przez ostatnie 30 lat się bogacimy mimo bandyckich przekretów PO i innych formacji można stwierdzić że gdyby nie PRL bylibyśmy dziś w pierwszej 5 najbogatszych krajów świata. Wracając do tematu - wiec ten majątek warty sam w sobie milardy został rozkradziony przez kilku typów z tzw solidarności, którzy do dzisiaj brylują np w tvn. Jeden nawet jest europosłem, drugi ekspertem od gospodarki (dokonał niby cudu) a faktycznie realizował napisany gdzieś plan prywatyzacji wszystkiego jak leci. Po drodze jeszcze inni okradli Polaków np ART -B. To straszne ze do dziś służby specjalne RP nie ukarały tych wszystkich złodziei przykladnie tak aby nikt już się nie osmielił wiecej kraść czując się bezkarnie bo ma np Izraelski paszport.
Do debila "ostryrobcio"
Wypad do Moskwy szorować plac czerwony. Solidarność został zniszczona w stanie wojennym i zastąpiona żydo-komuchami pokroju Geremka, Kuronia, Mazowieckiego, Michnika i całej mafii okrągłostołowej.
...nigdzie nie uciekl,zawsze byl w tym kraju i nie bal sie o tym mowic...
buaaahhaaahhaa
a kto niby od 20 ucieka przed sądem ??
Niestety sądy się nie oczyściły po '89 i teraz ten czerwony zdrajca może się nie bać, być w tym kraju i nie uciekać. Córeczka może być "dumna" z tatusia i dzięki takim plecom może sobie robić karierę w Polsce, podobnie jak wielu innych potomków czerwonych świń. Zero wstydu z ich strony, potępienia przodków i odcięcia się od ich działań. Ot, takie j-elita mamy.
Bycie komunistą i bycie oślizgłym radzieckim skur*ysynem, co potwierdzają liczne obserwacje jest mocno sprzężone więc Towarzysza nie ma co i kto bronić.