Właśnie zakupiłem sobie DVD z tym filmem - jak się okazuje, zrobiłem złoty interes. Ten film jest bardzo dobry. Doskonale zagrany, ze świetną muzyką, klimatycznymi scenerie i tym co jest najlepsze - dialogi. Niektóre są Boskie, scenarzysta to chyba jakiś geniusz. Na prawdę robią wrażenie.
Jeśli chodzi o fabułę. Jest ona przede wszystkim bardzo życiowa, realna i w sumie nie czuje się, że to fikcja. Po prostu ogląda się ten film tak, jak bardzo dobry dokument o życiu narkomanów.
Nie można też zapomnieć o scenach,/wydarzeniach, które po prostu rozkładają na łopatki każdego, bez wyjątku. Dla mnie osobiście największe wrażenie zrobiły 3 sceny/wydarzenia. Pierwsza, to odwyk głównego bohatera we własnym pokoju, druga to ukazanie staczania się jednego z bohaterów, z powodu głupiej kasety video, trzecia to rzut kufla na głowę dziewczyny i rozkręcenie awantury - no padłem z podziwu. Takich rzeczy jest jeszcze więcej ale te jakoś najbardziej mi się podobały.
Jeśli masz okazję ten film obejrzeć, to nawet się nie zastanawiaj. To jest kino na wysokim, światowym poziomie.