7,8 238 tys. ocen
7,8 10 1 237609
7,9 61 krytyków
Trainspotting
powrót do forum filmu Trainspotting

Właśnie zakupiłem sobie DVD z tym filmem - jak się okazuje, zrobiłem złoty interes. Ten film jest bardzo dobry. Doskonale zagrany, ze świetną muzyką, klimatycznymi scenerie i tym co jest najlepsze - dialogi. Niektóre są Boskie, scenarzysta to chyba jakiś geniusz. Na prawdę robią wrażenie.
Jeśli chodzi o fabułę. Jest ona przede wszystkim bardzo życiowa, realna i w sumie nie czuje się, że to fikcja. Po prostu ogląda się ten film tak, jak bardzo dobry dokument o życiu narkomanów.
Nie można też zapomnieć o scenach,/wydarzeniach, które po prostu rozkładają na łopatki każdego, bez wyjątku. Dla mnie osobiście największe wrażenie zrobiły 3 sceny/wydarzenia. Pierwsza, to odwyk głównego bohatera we własnym pokoju, druga to ukazanie staczania się jednego z bohaterów, z powodu głupiej kasety video, trzecia to rzut kufla na głowę dziewczyny i rozkręcenie awantury - no padłem z podziwu. Takich rzeczy jest jeszcze więcej ale te jakoś najbardziej mi się podobały.
Jeśli masz okazję ten film obejrzeć, to nawet się nie zastanawiaj. To jest kino na wysokim, światowym poziomie.

opoz

Mam pytanie ważne. A gdzie go kupiłeś? i czy są polskie napisy?

ocenił(a) film na 9
digital8

Kolega z hurtowni mi załatwił - jest lektor i napisy. Do wyboru, do koloru ;)

opoz

hmm a nie chciałbyś odsprzedac?? za jakąś przystępną cenę????

ocenił(a) film na 9
digital8

Przegrać tak, odsprzedać nie :)

opoz

OO to bardzo bym prosił o przegranie. Hmm jakieś koszty oprócz przesyłki bym musiał ponieść?

użytkownik usunięty
digital8

Film TRAINSPOTTING był do kupienia z gazetką FILM swego czasu za niecałe 10 zł na DVD. Ścieżka dialogowa jest słabsza niż ta z VHS. Wydanie/tłumaczenie na VHS jest zdecydowanie lepsze. Pełne humoru, czego niestety w wydaniu DVD nie ma (cenzurka?) :).