7,8 238 tys. ocen
7,8 10 1 237609
7,9 61 krytyków
Trainspotting
powrót do forum filmu Trainspotting

Za pierwszym razem Renton mówi: 'Nigdy więcej, mam dość'. Gdzieś tam później motywem jest, że potrzebuje zmian.
Obejrzałam tylko raz, i na razie nie mam ochoty na więcej. Pewnie nie wgłębiłam się dość by zrozumieć prawdziwy, konstruktywny motyw rzucenia dragów. A zakładam, że taki motyw był. Kogoś olśniło?
Na koniec jeszcze mówi, że wybiera życie i jak bardzo chce mu się żyć. Jednak dalej nie wiem, dlaczego.
ode mnie 7.5/10

ocenił(a) film na 9
Aganesu

Wkopal sie Tommy, przez nalog zdarzylo sie wiele syfu. Jego kumpel siedzial w wiezieniu, jemu tez niewiele brakowalo.
Ogolnie polecam zobaczyc Requiem for a Dream, jesli jeszcze nie widziales - te dwa filmy w pewnych aspektach sie dobrze uzupelniaja.

Zawsze tak jest, ze dopiero po utraceniu czegos, czlowiek zaczyna to doceniac.
Zaczely go cieszyc proste rzeczy - czerpal satysfakcje z pracy itd.

Zreszta szczerze mowiac niewiele tu do tlumaczenia, sam film to swietnie pokazuje.

ocenił(a) film na 10
QlimaXer

Te filmy są tylko o podobnej tematyce. Nie porównujcie Requiem do Trainspotting, bo to bez sensu.
Requiem to dramat w całej okazałości a Trainspotting ma pewne elementy komedii. I nie wstrząsa tylko ejst milym do oglądnięcia filmem, chociażby na postać Rentona :)