7,8 238 tys. ocen
7,8 10 1 237601
7,9 61 krytyków
Trainspotting
powrót do forum filmu Trainspotting

Poszukuję brytyjskich filmów o podobnym klimacie co Traninspotting, Human Traffic. Byłbym wdzięczny o jakieś sugestie :)

Waszka

Może to nie do końca ten klimat, ale nieco inne spojrzenie na Wlk. Brytanię, w każdym razie polecam Ci Przekręt (Snatch) i Porachunki (Lock, stock and two smoking barrels) Guya Richiego. Naprawdę warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 5
Waszka

"24 hour party people" - w klimacie może nie do końca podobny, ale brytyjski i niezły.

ocenił(a) film na 8
Lena_Borgia

Dzięki za filmy.
Snatch oglądałem i przyznam że film znakomity (ahh ten akcent Pitt'a)
Co do "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" i "24 Hour Party People" to będe musiał koniecznie oglądnąć.

Może ktoś ma jeszcze jakies sugestie ?

ocenił(a) film na 9
Waszka

"Shalow Grave" Danny'ego Boyle'a, czyli tego od "Trainspotting"
"Acid House"

ocenił(a) film na 8
bansuj_

Kolejna 'dostawa', jak miło. Niedługo zabieram sie za oglądanie.

A co do wcześniejszy propozycji to "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" - film mnie nie zachwycił ale przyjemnie sie oglądało a "24 hour party people" wręcz przeciwnie, film prześwietny. Wspaniała muzyka, bardzo dobry klimat. Wzbudził we mnie lekką fascynacje Joy Division ;)

Jeszcze jakimś filmikiem mnie zaskoczycie ?

ocenił(a) film na 9
Waszka

Jeśli Joy Division to Control.
Jeśli brytyjski to Mechaniczna Pomarańcza- ale to trochę inna para kaloszy

ocenił(a) film na 7
Waszka

Polecam niedawno wypuszczony 'Bankjob'. Tematyka inna, ale czuć dobry brytyjski klimat.

ocenił(a) film na 9
Waszka

Nie brytyjski ,ale klimat jest podobny i film świetny:requiem dla snu

ocenił(a) film na 8
Waszka

the layer cake z Danielem Craigiem. Też brytyjski i też o dragach, ale klimat bardzo inny. No i szkockiego akcentu z trainspotting nic od angoli nie zastąpi jak dla mnie ;)

Jeśli lubisz brytyjskie klimaty, to musisz też zobaczyć komedię Hot Fuzz. Jest absolutnie genialna!

użytkownik usunięty
sysak

Hot Fuzz obowiązkowo! Chociaż ma się nijak z Trainspotting^^

ocenił(a) film na 8

Football Factory i Rise of the Footsoldier- to filmy o ciemnych typkach z Anglii-ćpanie,sport,pijaństwo...