Poszukuję brytyjskich filmów o podobnym klimacie co Traninspotting, Human Traffic. Byłbym wdzięczny o jakieś sugestie :)
Może to nie do końca ten klimat, ale nieco inne spojrzenie na Wlk. Brytanię, w każdym razie polecam Ci Przekręt (Snatch) i Porachunki (Lock, stock and two smoking barrels) Guya Richiego. Naprawdę warto obejrzeć.
"24 hour party people" - w klimacie może nie do końca podobny, ale brytyjski i niezły.
Dzięki za filmy.
Snatch oglądałem i przyznam że film znakomity (ahh ten akcent Pitt'a)
Co do "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" i "24 Hour Party People" to będe musiał koniecznie oglądnąć.
Może ktoś ma jeszcze jakies sugestie ?
Kolejna 'dostawa', jak miło. Niedługo zabieram sie za oglądanie.
A co do wcześniejszy propozycji to "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" - film mnie nie zachwycił ale przyjemnie sie oglądało a "24 hour party people" wręcz przeciwnie, film prześwietny. Wspaniała muzyka, bardzo dobry klimat. Wzbudził we mnie lekką fascynacje Joy Division ;)
Jeszcze jakimś filmikiem mnie zaskoczycie ?
Jeśli Joy Division to Control.
Jeśli brytyjski to Mechaniczna Pomarańcza- ale to trochę inna para kaloszy
Polecam niedawno wypuszczony 'Bankjob'. Tematyka inna, ale czuć dobry brytyjski klimat.
the layer cake z Danielem Craigiem. Też brytyjski i też o dragach, ale klimat bardzo inny. No i szkockiego akcentu z trainspotting nic od angoli nie zastąpi jak dla mnie ;)
Jeśli lubisz brytyjskie klimaty, to musisz też zobaczyć komedię Hot Fuzz. Jest absolutnie genialna!