Opinie na temat strasznie poszarpanej i nie zrozumiałej fabuły , rzucanie pomiędzy wątkami jak rozpędzoną piłką kauczukową są! w ponad 2 godzinnym filmie mamy wrażenie jak by reżyser śpieszył się z pokazaniem za bardzo rozbudowanego scenariusza.... spokojniej spokojniej i było by super ! : było by ! bo właściwie nawiązanie do rycerzy ,króla Artura ,które mnie z początku przeraziło fajnie było wlepione w LEGENDĘ starych dziejów W. Brytanii . TU pada wasz zarzut... Transformers i taka legenda razem SŁABO... ale i to i to to bajka wiec czemu nie ! takimi kategoriami oceńmy to dzieło jako bajka z efektami. Bardziej mnie wkurzyło ( ze UNIQRON to ??? :) nie będę spojlerował ) tu przesadzili totalnie !!! wręcz beznadziejnie. Film zupełnie inny niż poprzednie części.. co część cieszymy się ze zwycięstw autobotów a przeoczyliśmy, że nasza planeta co raz bardziej upada.. więc co to za zwycięstwa. Jest to swego rodzaju apokalipsą... efekty specjalne urywają głowę do wymiotów :D więc jest apokalipsa ! :) przepięknie zmalowana.. efekty kosmos jestem w szoku ze już mamy takie możliwości.... avatary i inne transformersy.. kto by pomyślał 20lat temu. dla mnie to czysta magia kina SF . jest przygoda jest akcja ... jedynie za bardzo pojechali scenariusz... ale da się go zrozumieć.. jak nie za pierwszym to za drugim razem.