PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708601}

Transformers: Ostatni Rycerz

Transformers: The Last Knight
2017
5,8 57 tys. ocen
5,8 10 1 57160
3,3 19 krytyków
Transformers: Ostatni Rycerz
powrót do forum filmu Transformers: Ostatni Rycerz

Co by tu powiedzieć i od czego by tu zacząć... Eh no cóż nie będę się powtarzał ale fabuła w tym filmie to miała polegać na odnalezieniu przez Quintesse ten włóczni aby ożywić Cyberton no i wszystko by było spoko gdyby... No właśnie , natłok wątków! Moim zdaniem totalna głupota i bezsens to jest wprowadzanie czegoś takiego jak transforerms który gra na fortepianie , czy łowi i zabija ryby aby podać je na talerzu... Serio... I to własnie przez takie głupie rzeczy ten film traci na fabule i sensie. Dalej Autoboty. Równie dobrze w filmie mogło ich nie być bo o ile w Wieku Zagłady tam każdy został zarysowany a tyle tutaj są na początku , cały środek nic i wjeżdżają na samym końcu. Dostajemy nowego Autobota Hot Roda i jego w filmie tak samo mogło i nie powinno go być bo chyba był tylko po to żeby być , nic więcej. Markowi chyba już się nie chciało grać w tym filmie i nie dziwie się , że już w nich nie zagra. Kolejną rzeczą i najistotniejszą jest. Po co rozwinęli wątek miłosny między Cadem a Viviane skoro tego pierwszego już w TRansformersach nie zobaczymy ? Viviane pojawi się w 6 i znowu wyjaśnią , że Cade nie ma bo umarł jak Sam ? Bez jaj... To samo finałowa walka... Tutaj więcej było chaosu niż walki w walce , coś się zaczynało , potem przeskakiwało i tak w koło macieju. A w Spotach i trailerach pokazano cał przebieg walki Bee z Optimusem. I jak człowiek ma nie klnąć pod nosem skoro już wszystko przed obejrzeniem ma zaspoilerowane? Nie myślałem , że to powiem ale ten film był chyba gorszy od poprzednika a naprawdę fabuła po zwiastunach wydawała się najciekawsze ze wszystkich. Co cóż skoro jakoś dobrnąłem do końca to koniec Ostetniego Rycerza daje iskierkę nadziei na 6 część bo po pierwsze najważniejsze - Bay nie będzie reżyserem a dwa chyba ta 6 część będzie rozgrywać się na Cybertronie co zwiastuje , że nie będzie w ogóle ludzi , nie wprowadzą nowego bohatera i nie wyjaśnią cudownego zniknięcia Cade. Reasumując film mi dłużył , było pare fajnych momentów ale te przeskakiwanie z wątka na wątek albo z zaczynającej się walki na co innego to była porażka. Zer spójności , Autoboty potraktowane po macoszemu , żadne oprócz w jakimś stopniu Bee nie dostał czasu , i najgorsze ten zakichany chaos bez ładu i składu. Ode mnie takie naciągane 5/10. Czekam na 6 część tylko i wyłącznie dlatego już , że będzie inny reżyser , przed który kuuuuupa pracy żeby to wyciągnąć na prostą i dlatego , że w końcu będziemy mieli większość filmu albo i całość na Cybertronie.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

transformers 6 napewno bedzie na ziemi bo unicron=ziemia

Byleby się nie okazało , że nagle ziemia transformuje się w Unicrona to padnę... No ale Autoboty odleciały na Cybertron więc kto wie.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

no przeciez pisze ze ziemia to unicron chyba nie ogladales doklanie, a cybertron moze sie okazac ze bedzie egzystowal przy ziemi , bo nie ma w 5 czesci jak odlatuja gdzies.

Nie zrozumiałeś wypowiedzi a filmu chyba Ty nie oglądałeś do końca jak Optimus mówił , że teraz opuszczają Ziemie by naprawić Cybertron czy coś podobnego.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

no opuszczaja ziemie ale nic nie mowil ze cybertron opuszcza poblize ziemi dafuq ziom

Skoro odlatywali z ziemi to gdzie indziej jak nie na Cybertron.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

no tak ale cybertron z tego co ja widzilem byl kilometr od ziemi

No cóż nie wiadomo jak to się potoczyło , przynajmniej ja nie wiem bo tego było tyle , że człowiek nie szedł się połapać. Przecież np. w 3 części widać , że Cybertron jest ze 3 razy większy niż ziemia a tu jest na odwrót...

ocenił(a) film na 8
Zartanxxx

Zgaduję, że po nieudanej teleporatacji z części trzeciej Cybertron został mocno uszkodzony i to, co widzimy w części piątej to Cybertron poskładany (i przerobiony przez Quintessę) z tego, co ocalało.

Anthon_M

Możliwe bardzo.

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie to Cybertron(przynajmniej częściowo) był na Ziemi, więc może i Autoboty wróciły na Cybertron, ale nie opuściły Ziemi. Powiedzieć, że pod koniec piątej części Autoboty opuściły planetę Ziemię to tak jak by powiedzieć, że opuszczasz tę planetę lecąc samolotem