Dokładnie. Z tego co ja wiem (a nie jest to zbyt wiele informacji) to tyle, że w TF5 ma się pojawić po raz drugi Galvatron ze swoją armią (czy czymś tam) i jak wspomniano ma się pojawić Unicron. I tyle jeszcze wiem, że mają być Autoboty z 4 (którą dzisiaj oglądałem <3) czyli głównie Drift, Crosshairs, Hound, Bumblebee, Optimus Prime (standard) i gdzieś przeczytałem że podobno Prime'a mają być (ci co byli jako trofea na statku Lockdown'a) głównie Zeta Prime. Podobno też mają być Dinoboty (znowu...).
Co do Decepticonów to nie wiele wiem w tym temacie, ale jak wspomniałem ma być znowu Galvatron (sprawdzona wiadomość), a poza tym nic nie wiem, może będą Insecticony? W końcu paru z nich przeżyło. Nic więcej nie wiem ;P
Skąd wy znacie te wszystkie nazwy i wgl? Coś było przed tą serią o Transformers? Komisy czy coś? Wiem, że było anime czy coś w tym guście i tyle ;d.
Dałeś mnóstwo gówien... Jeszcze nikt nad tym nie pracuje więc odpuść...
Wiem, to stary post :P
W zasadzie to Galvatron będzie na 100 %, Optimusa nie będzie na ziemi, a w kosmosie i będą Quintessony najpewniej... Prawdopodobnie namiastka Unicrona, jeśli reżyser się zdecyduje ;)
Moim zdaniem Dinobotów nie będzie w 5 bo Prime się z nimi pożegnał w końcówce 4 części ale mogą być w 6. Duże prawdopodobieństwo że Quinty będą wraz z Sharkticonami i Alliconami i większość akcji będzie na zniszczonym po nieudanej teleportacji Cybertronie(część 3) na który przylecieli Quinty i stamtąd będą planować inwazje na ziemie.Możliwe że będzie coś że bay pokaże je jako boty z tkanką żywą (sugeruje to początek 4 części). Według mnie ostatnia część to spotkanie Primusa i Unicrona i finalna walka. Możliwości jest dużo bo uniwersum było dość zawiłe i dużo wątków i na pewno 3 części nie wystarczą na to chyba że Bay zrobi z tego mix i wszystko straci na ładzie którego i tak brakuje w poprzednich częścich:/. Ale zobaczymy co będzie...
jeszcze coś: Lockdown zbierał najpotężniejsze i najgrozniejsze okazy z wszechświata by je zniewolić twórcy to też sugeruje obecność Alpha Q w tej serii. Byli to inteligentni i bezwzględni tchórze chowający się za swoimi wynalazkami i armią. To tak dla dopełnienia:P
Bay już nie reżyseruje, Arrive Derci Roma (czy coś :P)
Primusa i Unicrona? Serio?
Quinty już nie mają po co planować ataku na Ziemię, skoro Optimus poleciał w kosmos?
A takie pytanko: To decepticony były w armii Lockdowna na jego statku? Nie wyglądają :P
W serii Transformers Prime jest wątek z Unicronem i o zgrozo jak Optimus mówi "Jednorożec" to nawet mój syn ma polewe
Myślę, że częściowo akcja będzie się działa na ziemi i częściowo, też na jakieś innej planecie. W końcu Optimus poleciał w kosmos, aby poznać tych stwórców. Na ziemi standardowo pojawi się pewnie Galvatron i jego jakaś tam armia. Można spekulować iż pojawi się Unicron, co zapowiada jakąś wojnę międzygalaktyczną na szeroką skalę .