PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708601}

Transformers: Ostatni Rycerz

Transformers: The Last Knight
2017
5,8 57 tys. ocen
5,8 10 1 56982
3,3 19 krytyków
Transformers: Ostatni Rycerz
powrót do forum filmu Transformers: Ostatni Rycerz

Jakie moglibyście zadać pytania, na które chcielibyście znaleźć odpowiedź w następnych filmach z serii? Moje pytania to:

- Jakie położenie we Wszechświecie zajmuje Cybertron? Jaka odległość dzieliła go od Ziemi?
- Czy Cybertron został zniszczony podczas bitwy o Chicago?
- Co się stało z Samem Witwickym po bitwie o Chicago?
- Jak zachowywał się Sam w obliczu prześladowań Autobotów?
- Jakie były relacje Sama i Bumblebbe w okresie prześladowań Autobotów?
- Dlaczego Mikaela Banes zerwała z Samem?
- Czy Mikaela Banes miała jeszcze jakiś kontakt z Transformesami po rozstaniu z Samem? Czy Deceptikony mogły ją prześladować?
- Jaki był stosunek Williama Lennoxa i Seymoura Simmonsa w stosunku do Autobotów w okresie ich prześladować?
- Czy sojusz ludzi i Autobotów zostanie odnowiony. NEST znów powstanie?
- Jak wyglądali Twórcy?

Na Transformers Movieverse Wiki wyczytałem, że nieznane jest położenie Cybertronu, ale prawdopodobnie był gdzieś w obrębie Drogi Mlecznej. Jak dla mnie to niezbyt możliwe, bo gdyby Cybertron i Ziemia były w jednej galaktyce to ani Arka by tak długo nie dryfowała zanim rozbiła się na Księżycu, ani Transformersi nie szukaliby tak długo Wszechiskry

Fajnie, by było gdyby w jakimś filmie Transformers jakiś człowiek dotarłby na Cybertron, a spin-off mógłby powstać o tej wojnie na Cybertronie jeszcze zanim Transformersi ją opuścili.

anonim300

Ogółem ciekawią mnie szczegóły, o których zawsze mało informacji.
– Jak powstały mini-dinoboty?
– Jak boty spożywają energon?

Co do Twojego zapytania: Oficjalnie w universum, Cybertron jest koło Alfa Centauri. ;) W filmie jeszcze o tym nie wspomnieli.
A film o Bumblebee ma być prequelem, gdzie może będzie szansa na ujrzenie Cybertronu jeszcze sprzed wojny lub jej początku. Częściowo, bo raczej cały film w kosmosie toczyć się nie będzie. Póki technologia nie wskoczy szczebel wyżej, nie zrealizują takiego filmu ze względu na koszty. Wszystko przed nami.

ocenił(a) film na 9
Azure_Arrow

Spin-off o Bumblebbe ma być w latach 80. Ale być może będzie inny spin-off o tej wojnie na Cybertronie miliony lat wześniej. W ,,Ostatnim Rycerzu'' otworzyli do tego sobie furtkę tą II wojną światową. Podobno ma powstać jeszcze jeden spin-off Transformers, którego akcja będzie rozgrywała się w starożytnym Rzymie.

Kto wie, co jeszcze mogą wymyślić. Po tym, co się okazało w ,,Ostatnim Rycerzu'' odnośnie Unicrona można się wszystkiego spodziewać.

anonim300

Tego nie czytałam. Rzym? Ciekawie... Widzę, że pomysłów na kolejne części im nie brakuje. Wiem, że to głównie robione jest pod sprzedaż ale jakoś nie umiem przestać oglądać mechów. Przeraża mnie jedynie fakt, że mogę tych wszystkich części nie dożyć...

No, jedno jest pewne; skoro Unicron jest na Ziemi, to kolejne części też będą związane z Ziemią. :'D

anonim300

Ja mam tylko jedno pytanie:
Czy da sie ten film wymazac jakos z pamieci?
Uwielbiam wszystkie 4 czesci transformersow, ale piatka( jak to juz jeden kolega napisal ) to byl gwalt na moim mozgu :-0

ocenił(a) film na 9
izzi84

na szczęście nie da się usunąć Transformersów.
Piątka była bardzo fajna. Mi się podobała. W kinie nie mogłem oderwać się z fotela.
BAY, NIE ODCHODŹ. RÓB DALEJ. DOKOŃCZ UNICRONA!!!

użytkownik usunięty
anonim300

.. . .. . . . . .. . . . . .. . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . ... .. .. . . . ... . . .. . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . .. .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .

anonim300

Ja mam jedno Zajebi#cie dla mnie ważne pytanie :
-Co się stało z Galvatronem ?? W 4 części ucieka i mówi : Jeszcze się policzymy . A w 5 jest już Megatron ?? Z kąd on się w ogóle wziął ?? !!

ocenił(a) film na 9
SynekNH

Co to za różnica???
Galvatron był w rzeczywistości ocalałym z bitwy o Chicago Megatronem.

Dla Optimusa i Autobotów Galvatron i tak pozostał Megatronem.

Z tego wynika, że Galvatron i Megatron to tak naprawdę jedna i ta sama postać.