PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708601}

Transformers: Ostatni Rycerz

Transformers: The Last Knight
2017
5,8 57 tys. ocen
5,8 10 1 56993
3,3 19 krytyków
Transformers: Ostatni Rycerz
powrót do forum filmu Transformers: Ostatni Rycerz

Jak myślicie. O co chodzi z walką Optimusa z Bumblebee ?

Zartanxxx

Wydaje mi się, że ktoś wejdzie do głowy Optimusowi i będzie kontrolować jego ciało, ale nie umysł, więc będzie w pełni świadom, że robi coś wbrew swojej woli, a świadczą o tym inny kolor oczu Prime zawsze miał niebieskie w spocie ma fioletowe i to, że mówi do Bee "Wybacz mi".

Zartanxxx

Prime został "wskrzeszony" i jest kontrolowany przez unicrona, transformera wielkości planety, który niszczy inne planety (chyba się nimi żywi ale tego nie jestem pewien, nie pamiętam :D) na spocie słychać też jak mówi "mój stworzycielu" wtedy jak zmienia mu się kolor oczu, ciekawe czy stworzyciel to unicron, megatron ma też nowe ciało, w bajce chyba dostał je od unicrona, czyli to unicron może być "stworzycielem" :D jeśli się mylę to mnie poprawcie :D

kondziaaa12

Dzięki za odpowiedź. Dużo wyjaśniłeś.

Zartanxxx

Zauważcie, z jaką... wściekłością (?) Bee rzuca się na Optimusa. Wiem, że Bumblebee nic nie potrafi robić połowicznie, ale i tak nie wyglądało mi to na akcję typu "wiem, że nad sobą nie panujesz, nie chcę cię skrzywdzić, ale muszę cię unieszkodliwić". Zwłaszcza widać to w spocie, gdy Bee skacze i wali czymś Optimusa w głowę...

Pytanie - Co takiego Optimus zrobił, że jego odwieczny przyjaciel aż tak się wściekł?

Obstawiam:
1) Optimus odzyskuje ciało i wystawia się na wpływ Unicrona.
2) Wraca na Ziemię
3) Boty myślą, że im pomoże i zawodzą się.
4) Optimus coś rozwala.
5) Bee wścieka się i atakuje go. I ginie.
6) Ten facet (nie wiem kto to, nie oglądałam poprzednich części) prosi Megatronowi o pomoc

A dalej nie wiem.

singri

Faktycznie. Bee nie wygląda jakby chciał jakoś inaczej dotrzeć do Optimusa itp tylko rzuca się na niego tak jakby to jego opętało.