jak myślicie poznamy omawianych stwórców? Gdzie tym razem będzie wojna? Znów ziemia czy na jakiejś planecie?
Nie jestem obeznany z komiksowym uniwersum Transformers jak i z animowanym.
Raczej pewnie ziemia, w końcu obcy lubią nasza planetę. Podejrzewam że będą jakieś fragmenty w kosmosie tak w trzeciej części. Zadaje sobie jednak inne pytanie kto tym razem zginie z autobotów: w pierwszej zginał Jazz , w drugiej Siostry Arcee , w trzeciej Ironhide , w czwartej Ratchet.
Co? W czwartej Ratchet? Może tak na naszych oczach, ale tak naprawdę zginął jeszcze Topspin, Leadfoot, Roadbuster, Sideswipe, Wheelie i Dino!
Chociaż w 5 może jednak się okaże, że któryś ze starej bandy powróci, np. Sideswipe, którego śmierci nie jesteśmy pewni, aczkolwiek autoboty wszystkiego nie wiedzą
W trzeciej zginął również WheelJack!
sorry Que – naukowiec Autobotów. To on dał Samowi narzędzia, dzięki którym ten zabił Starscreama. Zginął podczas egzekucji jeńców, desperacko próbując dojść do porozumienia z Deceptikonami.
No jakby nie patrzeć, to na początku jest kawałek stwórcy ukazane. Tą taką łapę co stawia, na jakimś module, żeby zrzucić ziarna. Więc to pewnie będę jakieś najzwyczajniej organiczne ufoki, nie mające nic wspólnego z metalem. Oni tylko stworzyli transformersy, żeby eksplorowały kosmos.
Ostatnio widziałem plakat z Transformers 5 tytuł to Transformers Rise of Unicorn czyli Transformers odrodzenie Unicorna i z tego co widziałem akcja będzie się rozgrywała na innej planecie (może nawet na Cybertronie).
Kwestia pierwsza Cybertron zostal zniszczony w 3 czesci kiedy sam zniszczyl jeden z filarow. Polecam ci ogladnac jeszcze raz ta czesc.
Nie został zniszczony, on pochłonął sam siebie... I to zależy od konwencji reżysera tej części, ponieważ może tu ująć, że został zniszczony, albo że powrócił tylko do swojej galaktyki