PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708601}

Transformers: Ostatni Rycerz

Transformers: The Last Knight
2017
5,8 57 tys. ocen
5,8 10 1 57160
3,3 19 krytyków
Transformers: Ostatni Rycerz
powrót do forum filmu Transformers: Ostatni Rycerz

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, początek filmu - czy nikomu nie przeszkadza, że ten sam aktor (Stanley Tucci), w tej części gra Merlina, a w poprzedniej grał w zasadzie głównego antagonistę (twórcę Galvatrona). Jeszcze jakby te postaci były jakkolwiek powiązane ze sobą, jedna była przodkiem drugiej, ale przecież nic z tych rzeczy :/

Druga sprawa - bardzo niefajne, prześmiewcze wręcz uśmiercenie postaci Sama z części I-III i taki symboliczny środkowy palec w stronę Shia LaBeouf, moim skromnym zdaniem. Niepotrzebne to było zupełnie.

Nie umiem ocenić, czy ta część była lepsza, czy gorsza od IV, ale z pewnością odbiega poziomem od I-III, przez co jestem zawiedziony. Bardzo to wszystko było pompatyczne, Wahlberg zbawca świata. Co mnie jeszcze poirytowało, to to, że autorzy bardzo często próbowali utkać jakieś głupie żarciki w różne części filmu, a niestety bardzo często efekt był po prostu żenujący - jak ten klon C3PO opiekujący się Hopkinsem, który grał na organach, albo śpiewał chóralnym głosem.

ocenił(a) film na 6
Daimonium

Nawet nie zwróciłam uwagi.

To uśmiercenie Sama wynika z tego, że po części III Shia ogłosił wszem i wobec, iż odchodzi z obsady. Coś w stylu małej zemsty Baya. Tak mi się wydaje.

Według mnie V jest dużo lepsza od IV, a już na pewno milion razy lepsza od III. Ale to tylko moje zdanie.