Producenci powiedzieli ze chcą nakręcić wieloczęściowe sequele i filmy Spin off jakie chcielibyście zobaczyć filmy Spin off ? ja takie :
- z Maggie Madsen
- z Lennoxem co się z nim działo po 3 części
- z Mikaelą Banes co się z nią działo po zerwaniu z Samem
Ja chcałbym zobaczyc początek wojny na cybertronie. Żeby pokazali jak megatron i optimus stają się liderami. Wszystko komputerowo bez ludzi i ziemi.
a ja chciałbym zobaczyc jak powstały wogóle autoboty - jak to było na początku 4-tej części - pokazani byli ich tworcy. Potem nakręcić jak doszło do wojny itd.
Mnie interesuje jak Optimus i Megatron stali się wrogami, ale tamte propozycje też są spoko ;P
Jestem za wojną na cybertronie.Żeby pokazali jak Optimus i Megatron zostali wrogami, żeby był Upadł jak jeszcze był dobry, i może żeby Sentiniel i Lockdown też byli.Materiałów jest sporo, więc mogliby zrobić kilka części.
Optimus nazywal sie kiedys Orion Pax i liderzy dali mu matryce przywodztwa na ktora teoretycznie zaslugiwal Megatron (byl pewien ze ja dostanie) no i Megatron chcial zeby Orion mu ja oddal ale nie zrobil tego i tak powstal Optimus Prime i Megatron sie mega zdenerwowal no i zostalo z niego to co widzimy teraz.
Wiem o tym wondokay ... Oglądałam trochę różnych serii Transformers, ale ja oglądałąm wersje, że Megatron kazał Radzie mu oddac matryce, a Orion dostał ją od samego Primusa. Potem Megs się wnerwił i mamy z tego Wojne Transformerów.
Optimus za czasow wojny na Cybertronie byl Orion Paxem. Alpha Trion stworzyl z Oriona Paxa Optimusa Prime po tym, jak Megatron zabił Orion Paxa gdy ten próbował powstrzymać Megatrona przed kradzierzą energonu z Aion City. Najlepsze jest to że Megatron byl Megatronusem za czasow przeddeceptikonskich i byli kumplami i kompanami z Orion Paxem. Wojna rozpoczela sie w momencie gdy rada Primusa (poźniej Prime) odrzuciła liderstwo Megatronusa na Aion i przyjęła ofertę i Orion Paxa. Wtedy Megatronus stworzył Deceptów (buntowniczą frakcje w sumie) by załamać władze na Cybertronie. Był tak silny ze potrzebował kontry, a Alpha Trion (jako jeden z wieszczy primusa i opiekun Vectora Sigmy) stwierdził ze Orion najlepiej zna Megatrona i bedzie najlepszą opozycją. Trion tak zaprogramował Oriona ze Megatron byl wrogiem no.1 Optimusa ale danie mu wszechiskry dalo rowniez efekt elderprimeow, temu Prime jest czasem taki miękki. Tak jednoczesnie powstał Optimus Prime i tak stali się wrogami
To jest fabula G1, nie tej serii. Potocznie zwane Bayformersy sa bardzo luzno oparte na oryginalnej serii z lat 80.
Ogladanie ze zrozumieniem. Optimus byl uczniem Sentinela i potomkiem oryginalnych, poerwszych siedmiu Ptime'ow. Poza tym wg oficjalnych komiksow przedstawiajacych wydarzenia sprzed TF2007, Optimus zawsze byl Prime ale nie zawsze o tym wiedzial.
Polecam poszperac i poszukac.
Niedawno wpadł mi go głowy taki pomysł i chyba zacznę go pisać na własny użytek.
W skrócie:
Autoboty wracają. Ujęcie na jakiś obóz w środku lasu, postać patrzy na kule ognia spadające z nieba. Wraca do namiotu.
Boty znajdują jakiegoś tam człowieka do pomocy. Niech mu będzie Mark. Optimus wywołuje go na tajemną rozmowę i wypytuje o Cmentarny Wiatr. Mark nic nie wie, operacja zakończyła się dawno temu.
Ujęcie na jakieś miasteczko. Facet szuka kafejki internetowej. Znajduje ją i loguje się na Ebaya.
Optimus mówi Markowi o Samie i o nadziei, że może żyć. Prosi o pomoc i o tajemnicę, bo boi się, że Bumblebee nie zniesie rozbudzenia nadziei i rozczarowania.
Mark znajduje Sama i zabiera go na spotkanie z autobotami. Normalnie widzę tę scenę, jak Bee na jego widok zapuszcza silnik i zaczyna kręcić kółka :-D
Niestety, dalej nie wiem co będzie. Typowa dla transformerów rozwalanka przekracza moje możliwości.
Eh poważnie chcą jeszcze robić spin-offy? Naprawdę mogliby już zatrzymać tę maszynkę drukującą dolary. Albo przynajmniej przekazać piecze nad serią komuś innemu, komuś, kto będzie potrafił zrobić coś na poziomie.
Ja bym chciał, żeby pokazali wojnę, jaka miała miejsce na Cybertronie i w przestrzeni kosmosu nim Transformersi dotarli na Ziemię. Lennoxa będziesz miał w piątej części
Popieram tezę z wojną o Cybertron. Chętnie zobaczyłabym jak to się zaczęło, a jako że oglądałam seriale animowane to byłoby to fajnym uzupełnieniem w oryginalnej tryligi.
Ale tak innym torem, słyszałam gdzieś w internetach iż ma powstać Spin Off poświęcony Bumblebee. Jako że uwielbiam tę postać bardzo chętnie zobaczę, w szczególności jestem ciekawa jak przedstawią jesgo przeszłość - np. Jak stracił Głos i inne sprawy. (Jak mówiłam oglądałam seriale - w Transformers Prime było to wyjaśnione a nawet Bee go odzyskał.)
A wy jaki Spin Off proponujecie?