Hmm... do premiery "czwórki" pozostał jeszcze miesiąc a oni już zapowiadają "piątkę" ?? ;)
Moim zdaniem nie tędy droga i robienie kolejnych części na siłę nie przyniesie ze sobą nic nadzwyczajnego (poza forsą rzecz jasna).
Jeżeli fabuła byłaby ciekawa i pojawiłoby się zdecydowanie więcej wątków z samymi Transformersami w rolach głównych to film mógłby być całkiem ciekawy.
moim zdaniem wymagania odnośnie fabuły w tym filmie (jak i w większości filmów akcji) są bezsensu... film typu Transformers jest stworzony głównie dla efektów i nic więcej ;) ale to moje zdanie + wydaje mi się że na piątce się nie skończy :) po 4 śmiało mogę wnioskować że mogą stworzyć przynajmniej 2 części czyli a) zniszczyć tego złego b) optimus dopadnie stwórców :P
Tak, ale wypadałoby trochę odświeżyć całą serię i przedstawić fabułę z kreskówki, tak jak w przypadku najnowszej części X-Menów ;)
Wydaje mi się, że byłoby to bardzo fajne posunięcie, ale w tych czasach niestety już nie myśli się tak bardzo o widzu czy nawet o fabule ale właśnie o efektach specjalnych i forsie za sam film...
Twoim zdaniem jest mało wątków z transformersami ? to chyba nie oglądasz filmu tylko bajkę, transformersi pokazują się prawie przy każdej scenie i jestem zadowolony iż będzie piątka bo cała seria jest zarąbista i nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie. Aktualnie jesteśmy po premierze Transformers 4 i jestem zaskoczony ponieważ film jest o wiele lepszy niż sobie wyobrażałem takie jest moje zdanie.
PS. Znasz przysłowie "Nie chcesz nie oglądaj" ?
Zacznę od końca ;)
Oczywiście znam takie przysłowie i być może w tym wypadku się do niego zastosuję ;)
Oglądałem i seriale animowane i pierwsze części. Chodzi mi o to, iż filmy to przede wszystkim pokaz efektów specjalnych, niekiedy spore braki fabule, zdecydowanie za dużo "ludzkich wątków"... Na tyle zrealizowanych części powinni przynajmniej raz skupić większość akcji na Cybertronie a tak w kółko Ziemia, Ziemia, Ziemia aż do znudzenia ;) Jeżeli nie oglądałeś serialów animowanych czyli właśnie tych bajek to możesz mnie nie zrozumieć bo tam akcja oraz przede wszystkim fabuła znacznie różniła się od tego co aktualnie prezentują kolejne części ;)
Osobiście nie kręcą mnie efekty specjalne i być może dlatego filmy nie przypadły mi specjalnie do gustu, Tobie z kolei mogą podobać się efekty specjalne a co za tym idzie cała filmowa seria Transformersów i wcale się temu nie dziwię ;)