Trailer jest wg mnie fajny i na pewno pójdę na to do kina. Lecz mam jedno ważne pytanie: Dlaczego Bee walczył z Optimusem?! Jeśli on zginie, to chyba się zastrzele ( w przenośni).
Pojawiły się tu głosy, że Optimus może być pod wpływem Unicrona albo ciemnego energonu. Albo jednego i drugiego naraz.
Walczy? Przy całej mojej sympatii do Bee, to wygląda bardziej na egzekucję... Choć niewielu przeciwników dałoby Bumblebee radę jeden na jednego, to Optimus raczej reprezentuje wyższy level.
może być tak jak w ,,Transformer The movie,, z 86 roku, gdzie rannego Megatrona, Starscream wyrzucił z Astrotrain w kosmos. Megatron dryfował, aż spotkał go na drodze Unicrona, który dał mu nowe ,,ciało,, i armadę. Teraz w zwiastunie widzimy jak Optimus w kosmosie dryfuje i podejrzewam, że spotka Unicrona, który go ,,naprawi,, i przeprogramuje na ciemną stronę mocy.
Podziwiam wyobraźnię scenarzystów tych animowanych wersji. Żeby stworzyć takie sprawnie działające uniwersum trzeba mieć mocno nierówno... W pozytywnym sensie :-D ja im tej nierówności zazdroszczę :-(
albo mają dobrego dilera, że im takie dobre dragi sprzedaja i stad taka wyobraźnia
UWAGA SPOILER! SPOILER! SPOILER!
SPOILER!
Nie zginie ani Optimus ani Bumblebbe. Optimus lecąc do swoich Twórców dotarł na Cybertron, gdzie spotkał Quintessę. Ona rzuciła na niego urok. Optimus chciał zabić Bee, ale w ostatniej chwili Cade' owi Yeagerowi udało się sprawić, że urok przestanie działać.
Unicron to Ziemia.