Orion Pax i D-16 (czyli przyszły Optimus Prime i Megatron) podobnie jak Obi Wan Kenobi i Anakin Skywalker (przyszły Darth Vader) najpierw będą bliskimi przyjaciółmi, niemal braćmi, lecz drugi z nich zacznie popadać w nikczemność i stanie się śmiertelnym wrogiem tego pierwszego. W dodatku zwiastun ma fajną muzykę (chyba to lata 80) więc może być ciekawie.
To standard filmów i seriali przygodowych, że zagorzali wrogowie byli niegdyś dobrymi przyjaciółmi.
Oczywiście pewnie niektórym jest przykro, że Peter Cullen i Frank Welker nie użyczą głosu Orionowi i D-16, ale to tak jakby film o młodości Optimusa i Megatrona. Moim zdaniem ta seria restatowa "Transformers" całkiem nieźle się zapowiada po klęsce "Ostatniego Rycerza" zarówno krytycznej jak i finansowej. Seria "Transformers" Michaela Baya też miała potencjał który został jednak zmarnowany
- Przepych postaci
- Zbytnie skupienie się na ludziach niż na Transformerach.
- Kontrowersyjne postacie Skidsa i Mudluffa
Żal mi Megan Fox bo to ładna aktorka, ale mogła się ciut bardziej się postarać w filmach.
Ale wiesz, że Megan Fox pozwała Michaela Baya za seksualizację graną przez nią postaci mimo że była niepełnoletnia? Dlatego też nie pojawiła się w części trzeciej.
Nie rozumiem zarzutu odnośnie Skidsa i Mudluffa, bowiem te bliźniaki pojawiły się wyłącznie w części "Zemsta Upadłych.
Skids i Mudluff mieli być w założeniu śmieszni, ale ich zachowanie i twarze wywołały więcej oburzenia niż śmiechu.
Polecam wygooglać: tvtropes We used to be friends. Jest tam cała lista filmów, seriali, książek, w których przyjaciele stali się wrogami.
Transformery zawsze sporo brały ze Star wars, film kinowy z 1986 roku ma nawet otwarcie jak star wars, z przewijającymi się napisami itd.
Tak jak każda inna seria SF. Gwiezdne Wojny też wiele wzięły z Doctor Who, Diuny i Star Treka. Ja mam tylko nadzieję że na końcu filmu usłyszę głosy Petera Cullena i Franka Welkera bo w końcu oni najczęściej podkładają głosy Optimusowi i Megatronowi. Film według mnie zapowiada się dobrze
Z wczesnych pokazów są informacje, że ich niestety nie będzie. Patrząc na to, że to jest planowane jako trylogia, zakładam, że jeszcze za wcześnie.