... od 2017 r., od premiery Ostatniego Rycerza marzyłem o jednym - by na wielkim ekranie, w pełnej postaci zobaczyć Unicrona, który w wymienionym filmie pojawił się tak powierzchownie. Nie powiem, że Przebudzenie bestii jest złe i popieram zrobienie kontynuacji tego filmu, jednak zawsze tak naprawdę Unicrona w pełnej postaci chciałem zobaczyć w Transformers 6 będącego kontynuacją The Last Knight, gdzie walczyliby z nim jako z Ziemią(bardzo lubię Bayformersy). Choć powiem, że bardzo żałuję, że w tym filmie nie pokazano jego transformacji, tak jak w Transformers: The Movie z 1986 r. No i że go nie zabito ostatecznie.
Jeśli chodzi o śmierć i ożywienie Bumblebee... mam wrażenie, że jest to takie odwołanie do filmu Transformers: Zemsta Upadłych, gdzie zobaczyliśmy podobne wydarzenie(tyle, że nie z Bumblebee, tylko z Optimusem) i jak ktoś oglądał serię Baya mógł się domyślić, że Bumblebee powróci do życia.
W kolejnej części filmu powinni już się nie skupiać na Unicronie, za to przydałby się Megatron i Dinoboty - tak jak myślę.