Nie bede spoilerowal na maxa
Film troche za dlugi, plusy to
Efekty, postac Galvatrona, o tak on wroci z armia! Glos jego jest meg. Jesli ktos sugeruje, ze
Galvatron jest cienki, o nie nie. Jest taki jak Megatron TF 2007
Grimlock, owszem mowi. Tak. I jego transformcja jest niesamowita.
Optimus, bad boy, to zly lider autobotow, chce zemsty. Za zabicie Racheta i innych.
KSI, nie tylko tworza Stingera, rowniez Shockwave, Galvatrona
Lockdown. Najgrozniejszy z calej serii filmow. Bez zasad, bezwgledny. Lubi torturowac swoje ofiary.
Np Optimusa.
Drift, Hound, Cross i Bee. Prezentuja sie bardzo ok, ich czas filmowy jest spory. Podobnie dinoboty, je
widzimy 30-40 min.
Scena, ktora mi utkwila. Powrot autobotw. Drift ktory widzi z odali Optimusa, Cross, ktory biegnie tu
obok lidera, Hound i Bee. Cos jak scena z TF z 2007, no i muzyka Jablonskyego tu idealnie
dopasowana.
Co do Lockdowna... kazdy pewnie mysli czy zginie. Nie zdradzam.
W ogole ktos zauwazyl, ze Lockdown przebil Optimusa jego mieczem?
Co do obsady ludzi. Mark godnie zastepuje Sama, dla mnie jest lepszy.
Minusem filmu moze byc dlugosc. Dla wielu minusem mog byc sceny, ktorych bysmy nie chcieli, nie
przez to, ze sa zle ale moga wywolywac hmm pytania: Dlaczego? Czemu? np w kwesti Racheta
Daje 8. Mocne 8. Jest lepiej, duzo niz ROTF i DOTM, porownywali do filmu z 2007 r.
Jesli Bay doda 2 scenarzyste badz lepszego TF5 moga byc naprawde b dobre.
Ps. kto lubi Shockwave? Ktos teskni za nim?
tajny... ehh
pracownicy kin maja wglad do filmow szybciej
film juz jest grany w innych grajach, mial premiere 25 czerwca i 26
Mam konto od niedawna i założyłem sobie żeby dyskutować na temat tego filmu no i chciałem dowiedzieć się jak oceniać filmy i przez przypadek dałem 10 ale wiem że nie pożałuje tego bo tak jak poprzednie części i tą będę oglądał kilka razy
A jednak jest Shockwave, czyli Drailler też jest, co nie? Tak się właśnie zastanawiałem czy nie ma go na początku 23 spotu https://www.youtube.com/watch?v=wLkv3UPoq-Q
Lockdown też jest zbudowany przez ludzi? Jeżeli tak to co ludzie statek też zbudowali, coś mi tu nie gra.
Galvatron jest zbudowany przez KSI, lecz mozg jego prawdopodobnie byl uspiony i pochodzi z Megatrona, nie jest on sterowany przez ludzi
Nie czytam tego wszystkiego bo wiem że spojlery ale kutwa sobota ...już się trzęsę cały :D nie biorę żadnego picia czy jedzenia bo nie będzie czasu żeby to robić:D
long podziwiam
nie jest to wszystko, ja po filmie mam sporo znakow zapytania odnosnie co zrobia w TF5
Niepokojące są tylko recenzje. Jednak od wielu lat wiem że krytycy żyją w swoim świecie i nie warto się na ich recenzjach opierać.
Jesli ktos jest fanem TF zawsze film postawi na plus, ten ja stawiam na wersje lepsza od ROFT i DOTM
Jestem fanem TF, a mi się strasznie nie podoba jak kreuje się wszechpotężnego Optimusa mającego wszystko na cios i takie szczęście że nawet przebity czy pociskiem/mieczem, zabity, bez ręki i tak ma wszystko na hita. To co zrobili Lockdownowi woła o pomstę do nieba. Mogliby już nie wprowadzać tak charakterystycznej i klimatycznej postaci... Przecież wiadomo że wszystko co zetknie się z Optimusem staje się kupą złomu.
Przewiduję część 6. Optimus rozdziera Galvatrona na pół po tym jak przez 80% filmu przegrywał z nim, za sprawą dziwnego zbiegu wydarzeń. Na bank będzie coś w ten deseń.
Zgodzę się co do Lockdowna, wprowadzili świetną postać (chyba najlepszą z dotychczasowych złych charakterów w filmach Transformers) Nie był tak patetyczny jak cała reszta, do tego teksty w stylu „mam to gdzieś” : ) I co... ? Aż mi się go żal zrobiło ...
Krytycy chcą być "ponad" i udają, że film miał być czymś ponad to czym były inne mimo, iż wiadomo... nie będzie tak. Ten sam reżyser i niestety słaby scenarzysta. Jednak Ci co lubili T1,2 oraz 3 polubią i 4 (np. ja).
Nie pojawił się jeszcze to nie spekuluję, ale pewnie skończy jak każdy wróg.
Krytykiem nie jestem, ale na tyle żem świadom że wiem, iż robią mnie w bambuko wciskając to samo po raz n-ty. Jedynka mi się bardzo podobała za innowacyjność. Dwójka cieniutko... Żenujący humor, brak powiązania fabularnego, nagły skok technologiczny Autobotów itp. itd. Starscream w pierwszej części dawał sobie radę z Ironhidem oraz Ratchetem a w drugiej stał się nic niewartym popychadłem. Od drugiej części serię szlag trafił i powtarzają to po raz trzeci.
No ale każdy trzeźwo myślący wie czego oczekiwać oraz, że to będzie to samo. Tak jak z kolejnymi częściami Call of Duty :)
Pisałeś, że jest 7-8 autobotów, a czy pokazane jest jak ginie Sideswap oraz Ratchet, czy tylko Optimus o nich wspomina. Oraz czy giną jeszcze jakieś Autoboty (nie pisz kto) :D
Rachet tak i ktos inny.
Nie ma ma mowy o tym w filmie nic wspomniane o innych, mozna stwierdzic, ze kazdy byl scigany. Wieziony i zabity.
Szkoda mi ich. Tylko Optimus i Bee zostali z tej pierwszej piątki :< , pewnie ich nie zabije bo to są jakby "ikony" TS
Te KSI to jakąs organizacja ktora chce zniszczyć Autoboty? Tylko po co? i po co tworzy te zle? To jest w filmie wyjasnione ?
Optimus Prime, Bumblebee, Crosshairs, Drift, Hound, Brains, Ratchet, Leadfoot.
Ciekawe kto zgadnie :)
Jestem swietny ;D xD. Napisz wiadomosci jak to było. Opisz mi szczegołowo ta scene. Nie chce dac spoilerow innym. P.S no juz wiadomo dlaczego na planie filmowym był jego samochod.
Największe wady dla mnie:
- słaba muzyka, w ogóle nie wpada w ucho, a najlepszy moment to motyw zaczerpnięty z poprzedniej trylogii,
- wycięta scena tańca (ta, która jest w spocie nr 20).
Cześć RollOut.
To teraz czas na moje przemyślenie odnośnie filmu:
UWAGA SPOILERY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PLUSY czyli to co jest mocną stroną filmu lub to co mnie się podobało.
1. Lockdown - rewelacyjna postać - najgroźniejszy z przeciwników Autobotów w całej serii. Powiem szczerze, ze mniej więcej tak sobie wyobrażałem Shockwave w TF3. Bezwzględny sku****l a w dodatku bardzo inteligentny i wygadany. Szkoda tylko że...(wiecie).
2. Galvatron - Jak usłyszałem " I am GALVATRON !!! " to od razu przypomniało mi się TF1 i wejście w akcje Megatrona. Duże nadzieje mam związane z Galvatronem w następnych częściach.
3. Optimus Prime - pokazał drugie, mściwe oblicze, które bardzo przypadło mi do gustu.
4. Długość filmu - akurat mnie w ogóle to nie przeszkadzało i żadne sceny nie były nudne. Tego oczekiwałem - długiego obcowania z Transformerami.
5. Mark Wahlberg - Stworzył ciekawą posta, która bardzo łatwo wpasowała się mix gatunkowy ludzie-roboty. Wątek "ludzki" czyli miłość do córki i nienawiść (początkowa) to jej chłopaka nie nudzi, a dowcipy stoją na dobrym poziomie i nie są głupkowate. Zmiana obsady wyszła serii na dobre.
6. Inne Autoboty - Mimo wszystko poświęcono im trochę uwagi i mogliśmy poznać ich charaktery.
7. Zostało dużo otwartych wątków na następne części i liczę, że fabuła może nas jeszcze pozytywnie zaskoczyć.
PLUS/MINUS
8. Dinoboty - świetnie pokazane, generalnie ok - ale brakło mi większej interakcji z Autobotami lub chociaż z Optimusem. Po skończonej walce po prostu odeszły...Miałem nadzieję, że Grimlock "pogada" chwilę z Optimusem.
9. UWAGA DUŻY SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - śmierć Lockdowna. Ktoś musiał zginąć, ale uważam, że za szybko uśmiercono tak charyzmatyczną postać. Mógłby się pojawić jeszcze w TF5 i nawiązać sojusz np z Galvatronem. Może uchyliłby rąbka tajemnicy co do Unicrona (o ile faktycznie się pojawi w serii).
MINUSY
10. To był dobry moment żeby wprowadzić w serie Hot Roda. UWAGA SPOILER !!!!!!! Po odejściu Optimusa godnie przejąby dowództwo nad Autobotami.
PS: TAK CHOLERNIE BRAKUJE MI MOJEGO ULUBIEŃCA SHOCKWAVE'A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS2: Jeśli przyłożą się do scenariusza i realizacji to TF5 może dorównać 1 i 4, a kto wie.... Może nawet i przebije 4.
Pozdrawiam :))
Zanim został Rodimusem Prime był Autobotem HotRodem. Matryca transformowała go w Rodimusa Prime.
No tak, fakt. Chyba jednak nie chciałbyś (skoro to trylogia) by w następnym filmie pojawił się Hot Rod a w ostatniej części tak znikąd przejął pałeczkę jako Rodimus?
W takim wypadku wprowadziłbym Hot Rod'a w tej części i spowodował śmierć Optimusa (taką ostateczną). W następnej części autoboty są bez nadziei ale matryca go zmienia w Prime'a a w ostatniej nie dość, że by walczył z Unicronem to na dodatek z Optimusem kontrolowanym przez decepty (tak jak to było w G1) i na końcu Optimus się poświęca niszcząc Unicrona xD
To chyba byłoby zbyt piękne, żeby mogło zostać prawdziwe i tak dość wiernie odwzorowane z G1 i komiksu.
Swoją drogą bardzo ciekawe czy Autoboty będą mieć jakiegoś przywódce w TF5, czy wróci Optimus, a jeśli tak to czy już na początku filmu czy może później ??
Dużo pytań pozostało bez odpowiedzi co tylko rozbudza mój apetyt już na 5 część :)