Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181719
4,9 28 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Dla amatorów takich filmów (czyli dla mnie) SUPEr. Akcja, zdjęcia, muzyka. Na pięć. Trzeba lubić takie filmy. Polecam. Nie zawiodłam się a nawet mile zaskoczyłam ;)

ariana25

Po pierwsze swietna akcja...po drugie nawet ciekawa i nie dosc liniowa fabula...po trzecie efekty rewelacja...po czwarte humor(cala sala lala ze smiech momentami)...po piate gra aktorow nie mam sie czego doczepic...po szoste wyczekiwanie ze napewno powstanie nastepna czesc...nic dodac nic ujac...nie zaluje spedzenia tylu godzin w kinie...swietny i bardzo mi sie podobal(nie wazne co inni na jego temat mysla)

ocenił(a) film na 6
Fallen_4

"Po pierwsze swietna akcja" - Kiedy ?

"po drugie nawet ciekawa i nie dosc liniowa fabula" - W ktorym miejscu?

"po trzecie efekty rewelacja" - efekty sa dobre

"po czwarte humor(cala sala lala ze smiech momentami" - To co to za ludzie byli w tym kinie?

"po piate gra aktorow nie mam sie czego doczepic" - sredniawa, momentami bardzo drewniana.

"po szoste wyczekiwanie ze napewno powstanie nastepna czesc" - to jakis argument jest?

ocenił(a) film na 7
UBEKakaPOLICJA

Akjca - "kiedy ?" ? - zawsze, skoro nie widziałeś w tym filmie akcji to musiałeś mieć zamknięte oczy dwie i pół h :P

Humor - ja byłem w kinie na tym 2 razy i też cała sala sie śmiała momentami - skoro ty sie nie śmiałeś to chyba jesteś jakimś ponurakiem

UBEKakaPOLICJA

Do UB cos tam .....Czy ty na pewno ten film oglądałeś a nie przypadkiem "o dwóch takich co ukradli księżyc" z twoimi idolami, każdy już zrozumiał, że nie potrafisz przeżyć wydanych pieniędzy na bilet, chyba że oglądałeś wersję kinową ale na swoim 15" calowym monitorku to wtedy faktycznie możesz być zawiedziony seansem bo pewnie nic nie było widać buhaha. A wracając do filmu jak dla mnie rewelacja, czego oczekiwałem tego dostałem ponad 2 godziny dobrej zabawy i totalngo relaksu

ocenił(a) film na 6
jarodG

"Akjca - "kiedy ?" ? - zawsze, skoro nie widziałeś w tym filmie akcji to musiałeś mieć zamknięte oczy dwie i pół h :P"

Ja sie pytalem kiedy byla ta swietna akcja niby. To ze co chwile piksele smigaly po ekranie nie znaczy ze jest swietna akcja.

"Humor - ja byłem w kinie na tym 2 razy i też cała sala sie śmiała momentami - skoro ty sie nie śmiałeś to chyba jesteś jakimś ponurakiem"

Nie po prostu ten humor byl beznadziejny. Zenada totalna. Nie wiem jak nacpana matka, ruchajace sie psy, czy 2 blaszane nygasy kogos mogly rozsmieszyc.

"Czy ty na pewno ten film oglądałeś a nie przypadkiem "o dwóch takich co ukradli księżyc" z twoimi idolami"

Skad wiesz kto byl moim idolem? I jesli tak cisniesz juz na te 2 osoby to moze powiedz dlaczego? Jakies powody czy moze ot tak bo to modne?

"każdy już zrozumiał, że nie potrafisz przeżyć wydanych pieniędzy na bilet"

Nie wydalem ani grosza na tego gniota :)

"chyba że oglądałeś wersję kinową ale na swoim 15" calowym monitorku to wtedy faktycznie możesz być zawiedziony seansem bo pewnie nic nie było widać buhaha."

Jak juz to na 17" xD I faktycznie ogladalem ten film rowniez na kompie i jak bys sciagnal obecna wersje to bys zobaczyl, ze jakosc jak na TS jest bardzo dobra ;]

"A wracając do filmu jak dla mnie rewelacja, czego oczekiwałem tego dostałem ponad 2 godziny dobrej zabawy i totalngo relaksu"

Dziwne ze padaczki nie dostales.

UBEKakaPOLICJA

Ty chyba naprawdę sobie kpisz, gratulacje oto właśnie słowa na które czekałem wersja TS jest "bardzo dobra" reszta komentarza jest zbędna pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
jarodG

No najlepiej mowicz o czyms o czym sie nie ma zielonego pojecia. No i chyba sobie kpisz jesli myslisz ze pojde do kina drugi raz na film ktory mi sie nie podobal O.o

ocenił(a) film na 6
jarodG

I na przyszlosc czytaj uwaznie bo masz z tym jakies problemy.

UBEKakaPOLICJA

Film mial prawo mi sie podobac...a ze tobie nie to trudno...akcja byla i nie zaprzeczy temu nikt...humor owszem byl...moze i mam wedlug ciebie kiepskie poczucie humoru ale ja sie smialam i mialam do tego prawo...fabula nie byla w stylu wielu innych kasowych filmow amerykanskich...byla po prostu dobra...a i wedlug mnie argumentem "za" jest to ze byc moze bedzie nastepna czesc bo napewno pojde na nia do kina bo mam na to ochote...nie zgadzasz sie ze mna ze film byl dobry ale przynajmniej mnie nie krytykuj...znam wielu ludzi ktorym sie Transformersy podobaly i wiem ze nie jestem jedyna osoba co tak uwaza...pzdr dla tych ktorym sie ten film podobal

ocenił(a) film na 6
Fallen_4

A gdzie ja cie krytykowalem? Uwazam ze ten film poza efektami nie ma nic innego do zaoferowania i tyle. Tobie sie podobalo to spoko mi nie i tez jest zajebiscie. Znam tez wiele osob ktorym ten film sie nie podobal. To co zrobili z niektorymi robotami mnie drazni. Moze gdybym nie ogladal kreskowki inaczej bym do tego podchodzil no ale trudno. DVD nie kupie a na 3 czesc do kina na pewno nie pojde.

UBEKakaPOLICJA

Fabuła była dobra?

UBEKakaPOLICJA

Moze rzeczywiscie nie odzwierciedlili wielu rzeczy ktore byly w kreskowce...ale trudno zrobic ponad dwugodzinny film i umiescic w nim wszystkie elementy ktore ludzie znaja z kreskowi...zrobili specyficzna fabule wykorzystujac niektore elementy z bajki...a z tym krytykowaniem to przepraszam ponioslo mnie:D

Fallen_4

Owszem. Specyficzną. Ale i tak wydaje mi się, że napchali dosyć dużo!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
miler_git

Uspokoj sie bo ci zylka peknie. Przynajmniej napisze co mi sie w tym gniocie nie podobalo a nie tak jak ty gimbo "10/10 arcydzielo, podniecilem sie az mnie mamusia musi uspokoic". Widze ze lada moment bede mial komu pocisnac na tym forum xD

ocenił(a) film na 10
UBEKakaPOLICJA

Kino - 16zł, Popcorn + Cola - 20zł, radość z możliwości pociskania komuś -
bezcenna

UBEKakaPOLICJA

Ludzie spokojnie nie pozabijajcie sie jescze o ten film...to tylko film mi sie podobal i napisalam co mi sie w nim podobalo...ktos napisal ze mu sie kompletnie nie podobalo i tyle...ja wiem ze wielu krytyka boli ale trzeba miec troszke dystansu a nie brac wszystko emocjami:D:D:D

ocenił(a) film na 6
miler_git

Nie dasz bo jestes uposledzony zapewne. Ten film nie zasluguje na ocene wyzsza od 5/10 eisie.

UBEKakaPOLICJA

Ale nie mowimy o T2 tylko o Transformers:Zemsta Upadłych....

MR_ciachciach

Poza tym, gusta gustami, własne zdanie własnym zdaniem, ale jak ktoś dyskutować nie potafii, to nie powinien się udzielać.

MR_ciachciach

Dokladnie zgadzam sie z toba...klucic sie i wyzywac tylko dlatego ze ktos ma inny gust to zachowanie na miare dzieci 5 letnich(nie ublizajac dziecia)