Transformers: Zemsta upadłych

Transformers: Revenge of the Fallen
2009
7,1 182 tys. ocen
7,1 10 1 181712
4,9 28 krytyków
Transformers: Zemsta upadłych
powrót do forum filmu Transformers: Zemsta upadłych

Byłem na premierze i załamałem się. Moim zdaniem PORAŻKA. Ktoś tu się wyraźnie POMYLIŁ. Rozczarowanie. Jedynka lepsza, podsyciła mój apatyt wraz z trailerami dwójki i po zakończony seansie złamka. Pominięto nowych jak i starych bohaterów, Błędy, w filmie. Devastator i Constructiony z których się składa w finałowej scenie walczą jednocześnie i jednocześnie giną, bo są cienkie. Devastator to wogóle jakis pomyleniec. Taki olbrzym, a padł po dwóch strzałach. Megatron to wogóle zapomniał kim jest i jak się walczy. Żeby takie baty zbierać. Jaj nie róbmy. Prime to Kozak do kwadratu, ale też mało go było. Wogóle za mało robotów. Decepicony to zapomniały kim są. Padają jak Muszki Owocówki, a zbudowane były chyba z cienkiej blachy nierdzewki i klocków. Banda niedzielnych żołnerzy, którym przyszło zawalczyć z Autobot Commando. Megatrona to juz nikt się nawet nie przestraszył, a tym większy robot, tym łatwiej go pokonać i jest słabszy w pancerzu. Ktoś przy kręceniu filmu popełnił jedną wielką POMYLKĘ - PONIŻYŁ DECEPICONY, a Autoboty zrobił zbyt potężne. A powinno być na odwrót, bo to te Złe były rasą wojowników i taki Devstator to powinien siać zniszczenie, a nie głópotę i błaganie o litość, żeby go na ekranie było jak najmniej. Po co wogóle wprowadzana Autoboty, jak ludzie w walce z Decepiconami bez najmniejszych problemów sobie radzili. Jakaś bajka pod tym względem. Daleko poziomem demolki, walki i wytrzymałości postacią z filmu do postaci z bajki (generacja 1) lub komiksów.
Jedynym ratunkiem filmu jest szybka akcja (miejscami za szybka) i humor. Efekty pomijam bo są wręcz kapitalne. Ale głosy robotów, to jakaś bzdura. Gdzie jest głos Hugo u Megatrona i oryginalny glos Sandwave`a. Starscrem też mówił inaczej. Prócz Prime to wogóle każdy dostał "raka krtani". Jako fan jestem rozczarowany i załamany. Daleko poziomem do jedynki. Oby trzecia część była lepsza. Ocene jaka wystawiam dla filmu to ledwo 6/10.

ocenił(a) film na 3
oan23

"Ktoś przy kręceniu filmu popełnił jedną wielką POMYLKĘ - PONIŻYŁ DECEPICONY, a Autoboty zrobił zbyt potężne"

Święta racja. Nie powinno tak być, zwłaszcza że już sam tytuł zwiastuje co innego.
Co do reszty argumentów w większości zgoda. Jakkolwiek ciesze się, że aż taaakim fanem nie jestem, więc łatwiej mi przymnąć oko na te niedociągnięcia:)
Zarówno 1 jak i 2 część ogląda się fantastycznie.

ocenił(a) film na 9
oan23

"Wogóle za mało robotów" - hahahaha , dobre :P

oan23

To logiczne że Deceptikony musiały przegrać, bo... były złe!