Mogą być SPOJLERY!!!!!!!!!!!!!!!!
witam....
mam takie pytania, bylem na tym filmie w kinie i powiem,ze miazga,ale czegos tu brakowalo,albo wszystko bylo tylko za duzo
wracajac do pytania....
robotow bylo bardzo duzo i w niektorych momentach nie wiedzialem co to za robot, umialby mi ktos napisac w jakim momencie byl jaki robot?:D
np. ten na poczatku, ten olbrzymi, kto to?:D
a saundwave to jest jakby "matka" deceptykonow?:D nie ogladalem bajki wiec nie znam sie za bardzo na tych robotach....
kolejne pytanie
co tam robil blackout?przeciez w jedynce go wojsko zniszczylo, w sumie jeden zolnierz :|
mozliwe ze to samo zrobili z megatronem, tylko czemu tego nie poakazali?
chyba,ze bedzie trzeba znow obejrzec komiks zwiazany z tą częścią....
ten Autobot co rozwalil na pol barricade'a, to był Jolt?
a z kim wlaczyl Bumblebee po koniec? fajna walka ;)
pozdrawiam, i czekam na odpowiedzi ;)
Raz: Ten na początku to Demolishor.
Dwa: Soundwave to nie jest matka deceptykonów. To po prostu jeden z nich.
Trzy: Ten w lesie to nie był Blackout. Nazywał się Grindor
Cztery: Rozwalił na pół Barricade'a?
Pięc: Ten od Bumblebee to Rampage
1. Duży z kołami zamiast nóg to Demolishor.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Transformers-20090622-demolisher-concept.jpg
2. Soundwave nie jest matką :P Jedynie koordynuje działania decepticonów.
3. Blackout nie żyje ten decepticon to Grindor (inny kolor( ale w walce na pustyni przez chwile widać Bonecrushera któremu Prime odciął głowe na autostradzie w 1 części.
4. To nie jest Baricade a Sideways. Pozatym to nie Jolt go zabija tylko Sideswipe. Jolt to ten który pomaga połaczyć się Oprimus'owi i Jetfire'owi.
5. Bumblebee walczył z Rampage'm (spychacz) i Ravange'm (duży kot)
dzieki za odpowiedzi ;)
z tym barricade'm sie pytalem bo slyszalem,ze zmieni sie z auta policyjnego na te audi co widzielismy....
ach te nazwy tych robotow:D heh
ale z tym Grindorem to zjebali, ten sam robot tylko inny kolor?wtf
moze tez brat blizniak?:P
widac go?musze sobie oebjrzec jeszcze raz i sie przyjrzec:D
szkoda,ze nie pokazali wiecej i dluzej tych nowych autobotow w walce
"a saundwave to jest jakby "matka" deceptykonow?"
Oficer wywiadu.
"np. ten na poczatku, ten olbrzymi, kto to?:D"
Demolishor
"co tam robil blackout?"
Nic. To nie był Blackout. Wśród Transformersów od zawsze pojawiali się osobnicy bliźniaczo do siebie podobni, ten nazywa się Grindor, rózni się od Blackouta minimalnie.
"w jedynce go wojsko zniszczylo, w sumie jeden zolnierz"
Nie jeden żołnierz bo Lennox trafił Blackouta równocześnie z atakującymi samolotami.
"ten Autobot co rozwalil na pol barricade'a, to był Jolt?"
Nie było w tym filmie Barricade'a, ten rozwalony na początku to Sideways, a rozwalił go Sideswipe. Jolt to ten niebieski autbot, który pomaga Prime'owi połącvzyć się z Jetfire pod koniec (ogólnie Jolta widac w filmie ze dwa razy).
"a z kim wlaczyl Bumblebee po koniec?"
Z Rampage i Ravage.
inne pytania mam
1.Czemu Sam nie powiedział o tym kawałku Prime'owi i po co wogóle jeszcze go dał Mikaeli?? Dla mnie to mega-nielogiczne i głupie. Zastanawiałem się czym się kierował, ale ni ma bata, żeby to wyjaśnić:D
2.Co z tym megatronem? Miało go zgnieść na poziomie iluś tam set tysiaków Km. A tu nawet po niego roboty złażą i nic.
3. Co to za laska-robot?? Przecież Transformersy nie mogły się transformować w ludzi?? Co nie?? Whada fak??? Co prawda w Beast Wars zamieniają się w zwierzaki, ale to chyba inna bajka już.
1. ciekawe pytanie :D
ale moze to i tak by nic nie dalo, bo co by zrobil? w sumie nic, jedynie by mogl go bardziej chronic;p
2.w jedynce byla mowa,ze cisnienie na ilus tam km mialo go zmiażdżyć no ale;p jak widac,porosl tylko zielskiem ;p
a tych robotow co zeszly po niego to nie zmiazdzylo bo mieli lepszy metal ;p mocniejszy i w ogole, przeciez przez dwa lata pewnie udoskonalali swoją zbroje;p
3.mi sie zdaje,ze bay wymyslil te laske-robot(?) tylko z tego powodu,ze jest fajna dupcią i chcial tym sposobem przyciagnąć facetow ;p albo tez chcial,zeby byla taką sex bomba jak megan fox ;p
a jeszcze jedno mnie troche rozsmieszylo......
na tym statku co przylecial revenge(ten kot) nikt go nie zauwazyl?:D i nie uslyszal?:D
no i jak wskakli do wody ;p nie no pewnie Ci rybacy czy straz nie wiem kto tam byla, byli slepi i głusi ;/
1. myśle, że zajmą się tym w 3 części ;]
2. to obcy, do tego Megatron, jest trochę wytrzymalszy od aluminium xp
3. to był Pretender, tzn. robot ukrywający się pod postacią człowieka. Jej zadaniem było schwytać Sama i jak widać może zamienić się w człowieka :)
ja mam też "pytania" ale i również sugestie xp chce wiedzieć co o tym myślicie.
1. w 1 walka wyglądała mniej więcej tak - Megatron klepie Optimusa, a ten z kolei bierze to dzielnie na klate. w 2 natomiast jedzie go jak chce (nie licząc końcówki-może się zagapił xp) wyzywając przy okazji ob kupy złomu itp.
[ moja teoria - troche go poturbował w 1 lecąc, i obijając go o budynki, i w 2 był "zaprotezowany" częściami innych po allsparkowym zgonie, ale to chyba nie wytłumaczenie? powinien dalej kosić :) ]
2. ta ostatnia walka - PrimeJet vs Fallen wydawała mi się "niedorobiona" graficznie, może to brak czasu
[ więc...uważam iż film robiony z takim nakładem i zamachem nie może być niedopracowany, a autorzy Bay itp nie dali by do kina niedokończonego filmu, ewentualnie przenieśliby premiere. Może chodziło o coś w stylu "kurz syf itp" więc mniej widać... ]
3. i 3 głupie XP ale wheelie jak każdy transformer powinien mieć broń, mimo, że był zwiadowcą (skoro odkurzacz i mikrofalówka miały to on też powinien no :)
CO O TYM MYŚLICIE?
(do fanów...nie chce czytać postów w stylu "dziecko ma rozkmine o tym prostackim filmie -.-")
1. No cóż megatron lezał xxx miesięcy pod wodą przez ten czas Optimus walczył. Czyli proste rozwiązanie: praktyka czyni mistrza :)
2. Jak na główne postacie powinna trwać tyle co walka Optimus vs Megatron w 1 części... innych uwag nie mam, bo się nie dopatrzyłem :)
3. Auboboty to naukowcy zmuszeni do walki, a Deceptikony to wojownicy.
( tak wynikało z bajki). Może dlatego.
i teraz do znawców tematu T:) Otóż jak się ma historia autobotów i ogólnie Transformersów do Beast Wars? Czy w np. Beast Wars Transformersy w końcu opuszczają ziemie, gonią ich decepticony i walcząc w kosmosie po uszkodzeniu statku wpadają w jakąś dziure przestrzenną itd., że lądują na ziemi tysiące lat przed wydarzeniami z T1 i to są pierwsze Transformersy na ziemi? Czy wogóle to nie ma nic wspólnego, a historia Beast Wars jest niezwiązana z niczym i kompletną inną generacją? Bo przecież w Beast Wars tak naprawdę są to najpierwsze transformersy na ziemi. Bo przecież potem odkrywają, że skoro się cofneli w czasie to cybertron musi istnieć i lecą do domu w którymś tam seoznie. Jak to jest i czy nie popieprzyłem nic:D I jak to ogarnąć umysłem:D pzdr
dobra już posiedziałem w sieci i poznałem odpowiedzi na pytania. Jednakże nie mogę znaleźć jednego. Otóż okazuje się że pierwotne Transformersy czyli Autoboty i Deceptikony z Primem i Megatronem też przenieśli się w czasie i byli dużo wcześniej na ziemi niż Ci z Beast Wars??? Jakżę to się stało, że pan ciężarówka z ekipą znalazł się w czasach pra-ludzi, jeszcze przed Beast Warsami?:D KToś kto jest obeznany z uniwersum mógłby jakoś to ogarnąć?;d