Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154349
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

3 D

ocenił(a) film na 6

Posiada ktos informacje na temat 3 D w transformers,podobno jest na miare Avatara,niby sam Cameron tak powiedzial,ale ile w tym prawdy jest...niewiadomo.

ocenił(a) film na 8
Majkii

Poczytaj na IMDB po angielsku komentarze :D czytałem i się zachwycają 3d.

ocenił(a) film na 10
Majkii

Cameron powiedział,że w tym filmie 3D jest lepsze od Avatara,że to tak naprawdę to pierwszy film po Avatarza w którym można tak na serio doświadczyć tej technologi.

ocenił(a) film na 10
FRODO33

Ja byłem u kuzynki w Angli i się załapałem na tf i powiem wam wszystkim że 3d w tym filmie to istna REWELKA!!!!!! nawet bez 3d to ten film bendzie lepszy od awatara. a wracajonc do 3d to pierwszy film z technologiom trimp of 3d. ten system pozwala na niewiarygone wyostrzenie głębi czerni i pozwala na modyfikacje rozdzielczości filmu więc obraz jest niesamowity i jeszcze te efekty wbijające w fotel to istnaa REWELACJA!!!!!!!!!!!!

Radek_Markiewicz

no to super, dzięki za info. ;d
Wybieram się jednak na przedpremiere, bo nie wytrzymam ;D

ocenił(a) film na 6
FRODO33

dzieki za informacje,mam nadzieje ze James sie nie myli :D

Majkii

Czy TF3 będzie TYLKO w 3D? Czy będzie można sobie wybrac, na jaki seans chce się pójśc?

ocenił(a) film na 7
Neo26

Dystrybutorem jest UiP wiec nie ma za bardzo co liczyć na 2D gora na 4-6 kopii na całą Polskę.

ocenił(a) film na 9
Shadow_5

podobno bay powiedział że to będzie coś czego jeszcze nie było w innym filmie 3d.

lubiekakao

Bay mówił wiele rzeczy. Nowa recenzja potwierdza to, co można było przewidziec od samego początku - efekty 3D w tym filmie będzie można policzyc na palcach jednej ręki :(

ocenił(a) film na 7
Neo26

Czyli normalka. Jak zrobic duzo szumu przed premiera jaki to film nie jest super, potem wypuscic tylko w 3D zeby ludzie poszli zobaczyc czy warto i zostawiali 2x tyle kasy co filmy 2D i potem sie chwalic jaki to film kasowy bo tyle zarobil.

Shadow_5

http://www.filmoholicy.pl/film/6794/transformers-3---michael-bay-james-cameron-o powiadaja-o-fi%20lmowaniu-w-3d-1/
Bay wykorzystał ekipę filmowców z Avatara i rzeczywiście Cameron wspomina, że widział cały film i bardzo mu się podobał, szczególnie wykorzystanie 3d do stworzenia wręcz agresywnej głębi obrazu. Plus w materiale możemy zobaczyć jakich kamer wykorzystywali kręcąc film i na pewno pociesza fakt iż jak widać nie będzie to film konwertowany tylko od razu robiony w 3d. Ciekawostką jest kamera 3d montowana na głowie, także nawet scena, w której skoczkowie lecą między budynkami była kręcona w technologii 3d.

ocenił(a) film na 6
Matt_888

to chyba bardziej jednak zaufam Cameronowi i Bayowi niz panu Muszynskiemu ktory napisal ze efeky 3 D mozna policzyc na palcach jenej reki

ocenił(a) film na 7
Matt_888

Nie robi to jakoś na mnie wrażenia z prostej przyczyny, nie widzę 3D w tych filmach. Byłem na Avatarze, byłem na Alicji i dla mnie te filmy były płaskie. Dlatego chciałbym żeby w kinach była wersja 2D jak i 3D, żeby był wybór, bo nie będę wydawał 25 zł za film 2D do tego ciemniejszy i oglądany w 2 parach okularów. Bo naprawdę z miłą chęcią bym ten film obejrzał.

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

podobno ma byc kilka kopi 2 D,takze pewnie gdzies beda grali,ja tez nosze okulary ale nie przeszkadza mi to na projekcji 3 D,zwlasza w IMAX bo tam sa duze okulary co innego w zwyklym kinie bo tam sa o wiele mniejsze

ocenił(a) film na 7
Majkii

Wiesz już nie chodzi o te okulary bo to akurat nie przeszkadza, ale o fakt braku widzenia tego filmowego 3D. No cóż, zobaczymy może w Katowicach będzie chociaż jednak taka kopia.

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

gdzies kiedys czytalem ze wlasnie osoby co nosza okulary nie widza 3 D,nie wiem od czego to zalezy,w kazdym razie milego seansu zycze :).

Majkii

Mój znajomy ma okulary i jak byliśmy na avatarze to soczewki sobie włożył i 3D normalnie widział .

ocenił(a) film na 7
strzelec555

Wiesz to zależy od wady wzroku. Jak kolega ma lekką to mu pomogą soczewki, ale są takie wady wzroku (w tym astygmatyzm, zez) że nawet soczewki ci nie pomogą i tak nie zobaczysz 3D. Tak że dystrybutorzy postępują trochę nie fair wypuszczając tylko wersje 3D a wersje 2D w 2-3 kinach w Polsce. I w ten oto sposób szerzy się piractwo bo ludzie zamiast obejrzeć film np w Heliosie za 14 zł to muszą albo kupić bilet za 25 zł na film 3D w którym to filmie nie widzą 3D, albo czekać na wersje DVD (kilka miesięcy) i wydać ok 100 zł na nią, albo ściągnąć.

Majkii

Noszę okulary i na seansie 3d zakładam okulary 3d na okulary korekcyjne. I normalnie widzę te efekty. Także nie wprowadzaj ludzi w błąd :)

Puchy11

ja tak samo ;)