Może być rekord roku :) W sumie TF3 ma rywala w lipcu o rekordy - Harry'ego P. =]
Łączny zarobek filmu, ja tak liczę, to 1 mld $ lub ponad.
Nie zapominaj o piratach myślę ze oni tez będą mocny rywalem i ze cala ,,trójka" osiągnie 1mld dolców
ROTF uzykał grubo ponad 800 mln, możemy się spodziewać podobnego wyniku, a nawet wyższego. Rollout, ma racje Harry będzie miał mocny wynik, tak samo jak i Piraci.
Sam Deep za rolę w nowych Piratach dostał 56 mln $. Jak dla mnie przesada. Ja i tak bardziej czekam na Transformers:-) jeszcze przed nakręceniem trójki mówiono, że ma być również część 4 nawet jeśli Bay nie będzie jej reżyserował. Wytwórnia powiedziała, że znajdzie innego reżysera bo Transformers 4 ponoć musi powstać.
Ludzie czy wy w ogóle wiecie coś o Box Office???
Według ankiet i prognoz amerykanie tak bardzo znienawidzili "Transformers 2", że w 90% ankiet trójka przegrywa w "oczekiwaniu" z "Harrym Potterem 7". "Piraci 4" ze swoim wynikiem kasowym poszli w ślady "Shreka 4", a Tf3 ma pójść w ślady "Piratów 3" i zmniejszyć swoje przychody do poziomu pierwszej części (w USA). Tak wyglądają średnie przewidywania co do "Dark of the Moon":
USA: 320-350 mln$
+ Świat: 460-490 mln$
= Ogół: 780-840 mln $
"Piraci 4" w Stanach maksymalnie maksymalnie dociągną do 240 mln $, a poza USA szykuje się przynajmniej 650 mln $ (czyli zachowują szanse na przekroczenie 900 milionów $) więc Johny Depp powinien wygrać pojedynek z robotami Bay'a. Ale oba te hity przegrają z "Harrym Potterem 7.2". To ten film jest obstawiany w większości rankingów jako łowny faworyt na #1 w tym roku zarówno w USA, jak i poza nim. Wielki finał dziesięcioletniej serii pokazywany w 3D powinien jako pierwszy film z serii przekroczyć miliard (jako jedyny film roku).
Faworyt numer 4 - "Kung Fu Panda 2" ponosi klęskę na otwarciu w USA, więc raczej odpada z rywalizacji o podium.