Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154340
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Jak w temacie... nie macie wrażenia, że podczas tworzenia filmu była jakaś zmiana reżysera, albo scenarzysty? Pierwszej części tego filmu po prostu nie da się oglądać ... podczas, kiedy druga jest o niebo lepsza. Nagle pojawia się intryga, poprawiają się dialogi i nawet żarty zaczynają śmieszyć ;) Jak dla mnie to, gdyby ten film zaczął się od sceny, w której Sam wjeżdża do upadającego Chicago (to Chicago było, tak?? :D) przy kawałku Linkin Park, to byłby zdecydowanie lepszy. Oczywiście wiem, że w pierwszej części były ważne dla fabuły wydarzenia, ale je naprawdę dało się skrócić do jakichś 20 min filmu ;) Taka jest moja opinia przynajmniej :D:D

Rylek1

Ja miałam podobne wrażenie: Bay w połowie kręcenia zorientował się, że film jest nudny i postanowił walkę finałową przedłużyć i zrobić wcześniej. Skutek? Pierwsza połowa niesamowicie przynudza, a druga też nie jest najlepsza. Walka była ładnie zrobiona od strony wizualnej, ale ta "totalna rozwałka" zaczęła po kilku minutach męczyć.

Kikispy

Przynudza? Ani jeden moment w tym filmie nie był nudny.

ocenił(a) film na 5
Rylek1

Mi osobiście najbardziej do gustu przypadła ta pierwsza część, sama nawalanka była ok, ale do momentu nawalanki było kilka momentów, które określił bym jako "fajne"-wynika z nich, takie jest moje odczucie, że Bay oprócz nawalanek potrafi "opowiadać historie", potrafi snuć pewną opowieść, a to niezbędny u każdego reżysera talent.

ocenił(a) film na 5
Okciuk

Niestety ale po 40 mintuach film jest nudny, a ostateczna walka choc zrobiona efektownie to strasznie nudna i długa.

Indy_6

Facepalm