Dopatrzyłam się ciekawostki, otóż Sentinel przed aktywowaniem "mostu" wypowiada takie
oto zdanie "Transformers - Potrzeby wielu są ważniejsze niż potrzeby nielicznych"
jest to nawiązanie do filmu Star Trek w którym te same słowa wypowiada Spock przed
swoją śmiercią "Wojna Khana - Potrzeby większości przeważają nad potrzebami jednostki".
Na samym początku gdy są pokazane te dwa małe (nie pamiętam jak się nazywają) jeden z
nich ogląda serial "Star Trek" ,widać Spocka jest to dokładnie pierwszy odcinek drugiego
sezonu " Amok".
Może tylko mnie Sentinel przypomina Spocka spiczaste "uszy" jeśli to można nazwać
uszami, no i skośne "brwi" a może to tylko świadomość że głos Sentinelowi daje Leonard
Nimoy który wcielił się w Spocka.
Live Long And Prosper.
czemu Ci się wydaje, ze to jest nawiązanie do tego tekstu, a nie do setek wcześniejszych powtórzeń tej frazy, która źródło ma w starożytnej Grecji?
A dlaczego nie. Może dlatego że mi się tak skojarzyło.
Może dlatego że ten sam aktor który gra Spocka daje głos Sentinelowi.
pierwsza odpowiedź jest niezbyt mądra. jak "a dlaczego nie" ma być przyczyną myśli. druga lepsza. jednak moje pytanie było podszyte zdziwieniem, że akurat z tym Ci się skojarzyło a nie z czym innym.