Mi się wydaje że będzie następna cześć (patrząc po zarobkach 3 ) . Jeżeli Bay nie nakręci
4 cześći to ktoś inny . chodzi o kase
To samo powiedziałam po wyjściu z kina, że film pozostał tak naprawdę bez końca. Nie wiadomo co i jak z bohaterami się stało i jak to będzie teraz wyglądać ale czy zrobią następną cześć?...tego nie wiem ale jeżeli ogólnie chodzi o serię transformerów to uważam, że pierwsza cześć była najlepsza. Myślę, że większość się z tym zgodzi chociaż byłam w kinie na wszystkich trzech częściach. Uważam ,że warto było chociażby dla efektów specjalnych które miażdżyły no i dla efektów dźwiękowych, które też uważam za genialne. Nie wiem dlaczego ludzie tak dużo wymagają od tego filmu. Jak szłam na to do kina to mówiłam sobie tak jeżeli będą dobre efekty, niezła rozpierducha trochę śmiechu i element zaskoczenia to wyjdę z kina zadowolona. I tak właśnie było. Nie chce mi się na filmie akcji zastanawiać czy to ma sens czy to nie ma sensu. Jezu przecież wiadomo, że aby teraz zaskoczyć i zainteresować widza to trzeba naprawdę niestworzone rzeczy wyprawiać na tym ekranie. Tyle ode mnie a no i chętnie bym się wybrała na kolejną część :)
Jeśli mają być kolejne części to chciałbym żeby one trzymały przyzwoity poziom. Jesli reżyserował je będzie jakiś żółtodziób bez talentu, może to naprawdę mocno zaszkodzić serii, którą bardzo lubię.