Jestem bardzo zawiedziona, 2.5 godziny w kinie ledwo wysiedziałam. Początek filmu według mnie świetny, ale potem- masakra. Chaos w scenariuszu, patos w wypowiedziach... według mnie spartolili ten film. Jakby się go skróciło o połowę- nic by nie stracił. Nie polecam...
Jak masz tylko tyle do powiedzenia to mogłaś tu nie robić nowego tematu, bo nic nie wnosisz do rozmowy a tylko robisz bajzel i dajesz temat do dyskusji która przeradza się w kłótnię. Są już tematy na ten sam temat i tam sobie pisz. Dziękuje.
O Jezu pomyliłam się i założyłam nowy temat, dopiero zaczynam przygodę z filmwebem i nie doczytałam wszystkich opcji. Wyzwiska co niektórych można sobie darować. @Chester0410- da się to wykasować?
Potwierdzam, film zdecydowanie dla fanów Transformersów. Jeżeli ktoś nie zna serii lub ma powyżej 14 lat, niech da sobie spokój. Uwaga, lekkie spojlery! Z pozytywów bardzo dobrze wyszły ujęcia na Księżycu. Patrzyłem z otwartymi ustami. Świetny pomysł dlaczego Amerykanie i Rosjanie ścigali się kto dotrze tam pierwszy. Bardzo ładna nowa towarzyszka życia głównego bohatera. Fajne, chociaż już opatrzone w poprzednich częściach, efekty specjalne. To tyle, a teraz negatywy. Reszta bez większego sensu, ogromny, aż do torsji, patos w wypowiedziach, poprawność polityczna ( dzielni koledzy Afroamerykanie ) amerykańska flaga w tle itd., itp. znowu uratowali świat uff. Dzięki Wam nadludzie! Dzięki Wam mężni Amerykanie!
smiesza mnie tacy..ps a kto mialby ratowac jak nie amerykanie ? sily wenezuelsko iransko rosyjskie? bauahahah widac ze sie w ogole nie orientujecie w tym temacie a co do powiewajacej flagi to gdzie ona byla niby? nie wymyslajcie.... a co do patosu to patos jest ok tylko by nie byl w stylu emericha w wiekszosci jego filmow:P
Akcja dzieje się w Ameryce, więc z natury rzeczy nie mogą to być siły wenezuelsko jakieś tam. Nie zmienia to faktu, że patos jest i to ogromny w ostatnich 15 minutach filmu. Prawie każda postać, zanim coś konkretnego zrobi ( zada cios, czymś rzuci ) najpierw wygłasza debilne deklaracje w stylu " trzeba być wiernym sobie" - cios, "będziemy walczyć po stronie ludzkości" - strzał itd.. A flaga powiewa, jest duża, cała postrzępiona i nadpalona, a na jej tle zmęczony, poraniony, ale szczęśliwy Afroamerykanin wygłasza jakąś kolejną dyrdymałę typu "wygraliśmy coś tam, coś tam" Obejrzyj jak będziesz miał okazję, ja ponownie się nie wybieram.
to dziwne bo ja tej flagi nei widzialem! czepiasz sie najmniejszego problemu... a co tdo tego gdzie akcja sie toczy nie zmienia faktu ze jakby co to tylko USA mialoby mozliwosc sensownej współpracy militarnej a autobotami stad tez armia usa co do patosu mi on nie przeszkadzal a ostatnie sceny wlasnie byly mistrzowskie!!! jedynie jak sam chcial jechac po laske to ten murzyn co sie przykleił bylo smieszna scena "bo jego koledzy tez zgineli " itp ja wiem ze teraz jest moda na wysmiewanie patosu bo mamy swiat gdzie ludzie sraja na zasady honor lojalnosc wiernosc, moralnosc itp wiec i patos smieszy...nawet w szkolach na lekcjach np polskiego nauczyciele wysmiewaja patos i to jest smutne ...Ja zawsze uwielbialem wzniosle sceny ale fakt ze mozna je łatwo zepsuć tak jak robi to np emerich!
Nikt nie wyśmiewa patosu, tylko każdemu już się rzygać chce jak widzi to po raz n-ty w Łamerykańskim filmie. Tym bardziej jest to irytujące ponieważ jest duża różnica między tym jak hamerykańscy żołnierze zachowują się naprawdę, a jak są przedstawiani w poprawnie politycznych filmach.
Chociaż i tak BLA przebija ten film o głowę pod względem patetyczności.
OGLADNIJ FRANCUSKIE ALBO ROSYJSKIE FILMY GDZIE SA ICH ZOLNIERZE TO DOPIEOR PATOS ZOBACZYSZ!! POLECAM TEZ CHINSKIE
Chcę wiedzieć które konkretnie filmy miałeś na myśli dokonując tego stwierdzenia:
"OGLADNIJ FRANCUSKIE ALBO ROSYJSKIE FILMY GDZIE SA ICH ZOLNIERZE TO DOPIEOR PATOS ZOBACZYSZ!! POLECAM TEZ CHINSKIE"
Chyba że nie potrafisz przytoczyć żadnych tytułów, co będzie jednoznacznie świadczyć że jesteś tylko pustym ignorantem.
pajac jestes...nie mam zamiaru ci udowadniać nic nie masz pojecia chociazby o kinie radzieckim czyli rosyjskim..poogladaj wiecej filmow to nie bedziesz znal tytułów o tak sobie bo np ja wiekszosci z nich nie pamietam (tytuly) bo tyle ich ogladalem! a ty pajacuj dalej ! 3mka frędzelku :P
tak jak myslalem slowo w slowo co napiszesz.... a mniej napiszesz to na mniejszego pajaca wyjdziesz...rozumiem ze ty ogladales przynajmniej 100rosyjskich (radzieckich) filmow ok 100francuskich i kilkadziesiat chinskich m in z elementami militarystycznymi dlatego starasz sie mnie sprawdzic? a sie tylko osmieszasz:P ps. sio sio lamerku dalej wierz ze łamerykanskie to fee patos
Jeżeli widziałeś tyle tych filmów a nie potrafisz podać jednego tytułu to sam robisz z siebie pajaca.
moze czytajac twoja patetycznie zalosna prosbe postanowilem bys sam sie wysilil! ps mowilem nie pajacuj. i wiecej filmow ogladaj to ci tak ten amerykanski patos nie bedzie przeszkadzal buuuu ps kino rosyjksie ci wystarczy zrozumiesz czemu ps . prawdziwi rosjanie po pierwszym nie zakaszaja :p wysil sie skad to:P
Gdyby coś tam siedziało u ciebie pod kopułą, to może przyszło by ci do tego łba, że to nie była prośba, tylko pewien formalny wymóg jaki egzekwuje się w dyskusji przy wysuwaniu różnych twierdzeń.
Bez konkretów - jak to napisałem wcześniej: są to tylko puste słowa.
Np ja mógłbym teraz stwierdzisz że codziennie molestujesz konie w stajni - i było by to równoznaczne z hipotezą która sam wysunąłeś.
Syrinx, ja się nie czepiam. Odpowiedziałem tylko na Twój post, bo pisałeś, że flagi nie ma, a ja ją widziałem. Oczywiście, że to nieistotny, szczegół.
Fanem nie jestem, ale dostałem to po co poszedłem do kina. Popkorn ;) Nastawiałem się na totalna rozpierduchę, wiedziałem że będzie patos, zaskoczyła mnie mała ilość flagi - i to wszystko dostałem. Jak ktoś nastawiał się że będzie to "europejski" film - chyba jest troszkę naiwny. Nowa długonoga towarzyszka nadaje się na wybieg, ale do tego filmu... nie. Może stary jestem, ale wolałbym trochę wolniejsze sceny z FXami, można by wtedy docenić kunszt ludzi z IT.
Co do patosu mogę się z tobą zgodzić, chociaż Optimus wygłaszający patetyczne kwestie jest arcydziełem samym w sobie. Ale poprawność polityczna i Afroamerykanie? Nawet nie wiem z której strony to wyśmiać. Murzyni to też są ludzie i dość sporo ich żyje na świecie, również w Ameryce. Jaki z tego wniosek? Murzyn też może być żołnierzem, i, uwaga, może wygłaszać patetyczne kwestie. Naprawdę.
I jeszcze jedno- ten film zdecydowanie nie jest skierowany do fanów Transformersów. Nie chodzi o to, że fani go zgnoją, bo jest niezły, ale przynajmniej ja, jako fan, bym zrobił ten film zupełnie inaczej. Film jest skierowany do fanów efektów specjalnych, których nie obchodzi to, jak ma na imię ten czerwony robot, który dostał od tego zielonego.