Chciałbym zapytać czego można oczekiwać po seansie w kinie Imax 3D... oczywiście chodzi mi tylko o wizualizacje jakie można zaobserwować na tym ogromnym ekranie... czy ten film podobnie jak Avarat może poszczycić się tak doskonałym efektem 3D czy raczej jest on dopchany na siłe... za opisane wrażeń bardzo dziękuje
Owszem szykuje się na seans do kina Imax 3D bo jednak jakoś odbioru różni się od zwykłego kina gdzie też nadawany jest ten film w 3D... Lecz ciekawi mnie czego można oczekiwać ? czy podobnych wrażeń wizualnych jak miało to miejsce przy Avatarze gdzie czuć było głębie w której się znajdywaliśmy ?
Niestety nie mam porównania z Avatarem ale polecam oglądać w Imax 3D ze względu na wielkość ekranu. Głębi niestety brakuje ale oglądało się z przyjemnością.
Ja Tobie radze poczekać aż wyjdzie wersja DVD. Jeżeli jesteś wymagającym widzem, a nie pochłaniaczem wszelkiej komercyjnej papki to gwarantuje Ci, że będziesz żałował wydanych pieniędzy. Dwie i pół godziny spędzone w kinie to prawdziwa katorga. Film jest przesycony niepotrzebnymi efektami - zdecydowanie odradzam.
PS. "jezeli szykujesz sie do kina na transformery 3 to definitywnie 3D..." - bzdura, wybierając pozycję w 2d wiele nie stracisz.
nie wiem ile to jest "niewiele" według ciebie. prawda, brakuje głębii i poziomu "Avatara" ale są sceny, które 3D pięknie ujmuje i pokazuje. jeżeli miałbym iść na film jeszcze raz (czego oczywiście nie zrobię ;)) to też wybrałbym IMAX'a.
a czy jest sens oglądać T3 na dvd?? jeśli nie dla efektów, to po co?? podsumowując: IMAX albo nic (tą opcje radziłbym jednak bardziej)