PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=505976}

Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154140
5,1 28 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Koniec

ocenił(a) film na 8

To chyba już koniec "ery" Transformerów.
Wspaniałe 3 części które zasługują na nagrody a zwłaszcza trzecia zasługuje na Oscara za efekty.
Człowiek wychował sie na tych bajkach.
Nie wiem jak wy ale mi będzie brakował Transformerów.
P.S Nie wykluczam że będzie czwarta cześć ale chciałbym by za kamerą stanął Bay i zagrała ta sam obsada.

Co sądzicie o czwartej części?
Macie jakiś pomysł na scenariusz?

Podzielcie się swoimi odczuciam i pomysłami

ocenił(a) film na 9
Konrado96

Myślę, że nie powinna już powstać kolejna część, świetnie zrobione trzy części usatysfakcjonowały mnie i wyczerpały temat. Teraz to by było powtarzanie tych samych schematów. No i przecież ileż można. Jestem wielkim fanem transformerów, ale 4 część to już by było za dużo.

ocenił(a) film na 6
davidow1987

świetnie zrobione ?? buahhaha chyba efekty

ocenił(a) film na 9
maslascher

no ty byś zrobił wszystko lepiej błaźnie.

ocenił(a) film na 7
Konrado96

4 część była by taką samą porażką jak 4 cześć Piratów. Lepiej niech zostanie tak jak jest, chociaż... nie powiem że smutno wiedzieć, że nie będzie już kolejnej części.

ocenił(a) film na 10
Konrado96

Według mnie powinna powstać 4 część może o tym że autoboty prubujom odbudowac cybertron i roboty i ludzie w dziwnych okolicznosciach i pozniej okazuje sie ze ten co zabija jest potomkiem megatrona czy cos. jak macie dalsze pomysly na fabule to piszcie :)

ocenił(a) film na 9
Optimi_Prime

eeee potomkiem megatrona? nie ma czegoś takiego jak potomek jakiegoś transformersa. oni się nie rozmnażają w tradycyjny sposób. już bardziej bym uwierzył w jakiegoś cyberboga który przywraca do życia megatrona sentinela fallena i starscreema z ich szczątków bo na pewno ich gdzieś składują albo poszli jako surowiec wtórny np do napraw autobotów

ocenił(a) film na 8
Agares

ale fajnie jakby pojawił się rodimus prime i galvatron
walka o ziemię itp

Konrado96

mnie ten film znużył. zwyczajnie za długi. to wszystko spokojnie można byłoby zmieścić w 1,5 godz. Ale efekty owszem, fajne i dlatego ode mnie 7/10

xatt1975

Może nie w 1,5h ale w dwóch godzinach gdyby to zostało upchnięte to film byłby ciekawszy.
Nie ma co się oszukiwać - kogo interesuje motyw poszukiwania pracy przez głównego bohatera. Efekty, efekty i jeszcze raz efekty.
Zupełnie jak w 2012, te wszystkie patetyczne scenki były zbędne.

ocenił(a) film na 2
Agares

Jak się nie rozmnażają? Widziałem w drugiej części, że transformersy miały dyndające jaja.

anyerpenno

weź już idź stąd

anyerpenno

Rozjebałeś system

ocenił(a) film na 10
Agares

Chodziło mi raczej o to że poprzednio stworzył potomka. Chyba wiem że roboty t e g o nie robią! nie jestem idiotką

ocenił(a) film na 2
Optimi_Prime

"Według mnie powinna powstać 4 część może o tym że autoboty PRUBUJOM odbudowac cybertron i roboty i ludzie w dziwnych okolicznosciach i pozniej okazuje sie ze ten co zabija jest potomkiem megatrona czy cos. jak macie dalsze pomysly na fabule to piszcie :)"
PRUBUJOM. Mistrz, zrobić 2 błędy w jednym wyrazie. Rzeczywiście, ten film jest w sam raz dla tak wymagającego widza jak ty :)

anyerpenno

I co? Dowartościowałeś się już?

ocenił(a) film na 10
anyerpenno

Raz mi się zdarzyło (No dobra dwa :)) i co podjara z cudzych błędów???

ocenił(a) film na 2
Optimi_Prime

Udowadniasz po prostu na jakim poziomie jest przeciętny fan TRANSWESTYTÓW

anyerpenno

Oj weź już przestań. Co ty tworzysz? Ciągle byś tylko ludzi obrażał. Odejdź od tego komputera i idź się kłócić z kimś innym w realu. Ciekawe czy tam też z ciebie taki chojrak?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
anyerpenno

Hahahha.. jeszcze czegoś takiego nie było. Powiedz mi, jak ty sobie to wyobrażasz, może chcesz na ten temat porozmawiać. Bywa = ='' Po co ty to napisałeś.

ocenił(a) film na 8
Chester0410

anyerpenno moze zrobiłbyś nam przyjemność i się zamknął

ocenił(a) film na 10
Konrado96

POWIEM JEDNO NIECH ŻYJE TRANSFORMERSSSSSSSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
spid3rkoki172

I'm Optimus Prime.
We are here and we never leave this planet.

ocenił(a) film na 3
Konrado96

film nudny, nic nowego, ile można patrzeć na nieskończenie walące się budynki

ocenił(a) film na 10
spid3rkoki172

Ave Optimus Prime

użytkownik usunięty
Konrado96

Don Murphy, jeden z producentów mówi już o kolejnej trylogii kontynuującej wątki pierwszych trzech filmów, a wam się wydaje że nie będzie czwórki? Z takimi zarobkami jakie miały te filmy? Really?

Z tego co wyczytałem, wszystko wskazuje na to że dochody kolejnych części transformers są coraz mniejsze. Chociaż nie wie jak było z jedynką - jednak 3 według pewnych predykcji będzie miała dochód mniejszy od 2.

użytkownik usunięty
onionmaster

TRANSFORMERS (wynik końcowy - 18 tygodni wyświetlania)

Domestic: $319,246,193
+ Foreign: $390,463,587
= Worldwide: $709,709,780

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN (wynik końcowy - 16 tygodni)

Domestic: $402,111,870
+ Foreign: $434,185,358
= Worldwide: $836,297,228

TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON (wynik po trzech i pół tygodnia)

Domestic: $313,789,450
+ Foreign: $496,070,967
= Worldwide: $809,860,417

źródło: Box Office Mojo

Owszem, w USA może zarobić mniej niż dwójka, ale liczy się całość, a TF3 jeszcze nawet nie miało premiery w Chinach i Japonii, które dwójce przyniosły 87 milionów $. Nie ma najmniejszych nawet wątpliwości co do tego, że TF3 zarobi najwięcej.

ocenił(a) film na 10

Ja z chęcią wielką bym obejrzała 4, ale boję się, że będzie tak jak Piratami. Gdzieś umknęła im głębia, humor i oglądało się film tylko dlatego, że był kontynuacją a nie dlatego, że był wart oglądania...

Dlatego bardzo będę tęsknić za Transformersami, bo też się na nich wychowałam, oglądałam bajkę w telewizji i przez trylogię się z nimi zżyłam, ale myślę, że najlepiej będzie jak poprzestaną tylko na tych trzech!

Ave Optimus Prime!!

Przeczytałem kiedyś, że dla producentów przede-wszystkim liczy się dochód z USA bo właśnie stamtąd największy % idzie do ich kieszeni (80-90), natomiast w europie jest to coś około 50%. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale wtedy należałoby zastosować odpowiednie wagi obliczając czysty zysk.

użytkownik usunięty
onionmaster

"Przeczytałem kiedyś"

Gdzie?

Owszem, z USA jest trochę większy % ale tylko trochę, może 60% góra, jakby mieli 80-90% to kina w USA by długo nie pociągnęły.

Na FW w jakimś typowo "box-officowym" temacie, oczywiście osoba która to napisała mogła się mylić, dlatego tę informację traktuję tylko jako wyznacznik pewnych zależności bez ustalania proporcji. Też uważam, że podane przez niego procenty są przesadzone, ale osobnik który to napisał sprawiał wrażenie obeznanego w temacie.

Nawet gdyby to było tylko 10%, różnice byłyby istotne.

użytkownik usunięty
onionmaster

"Na FW"

To pogratulować.

A przy okazji - Transformers 3 ma już 882 miliony czyli już pobiło dwójkę i to zdecydowanie, a gdzie tam jeszcze do końca wyświetlania w kinach.

Z tą ironią to niezbyt trafiłeś, właściwie to udowodniłeś, że nie zrozumiałeś tego co do ciebie pisałem. A kilkukrotnie informowałem a niskiej wiarygodności podanych przeze mnie informacji.

Do tego fragment zupełnie wyrwany z kontekstu - "Na FW", jakbyś kolejny raz miał problem ze zrozumieniem to wyjaśniam:

Temat typu Box-office - jest to wątek w którym ludzie (podobnie jak ty to tutaj zrobiłeś) wklejają informacje dotyczące dochodów poszczególnych filmów. Kierują się zawsze wiarygodnymi źródłami, i właśnie jedna z takich osób podała te dane.

PS
Mało mnie obchodzi ile dany film zarobi - bo to nie zawsze jest wyznacznikiem wzrostu lub spadku jakości.
Zwróciłem tylko uwagę na pewien błąd w rozumowaniu niektórych osób.

Konrado96

Byle by się nie ciągnęło jak z piłą!

ocenił(a) film na 4
Konrado96

"Wspaniałe 3 części które zasługują na nagrody a zwłaszcza trzecia zasługuje na Oscara za efekty."

Uff.. dobrze autorze, że spostrzegłem końcówkę Twojego nicka. To wiele tłumaczy. To kino dla Twojej grupy wiekowej i chyba nikogo więcej.

ocenił(a) film na 10
Mr_Wanderer

Ja tam nie wiem dla mnie trójka była świetna. Oczywiście ja lubię filmy tego typu a idąc do kina nie spodziewałem się Ojca Chrzestnego. A końcówka mojego nika powinna być 85

ocenił(a) film na 8
Mr_Wanderer

no wiesz gust nie podlega dyskusji Mr_Wanderer dla ciebie może to być do dupy film a dla mnie arcydzieło-kwestia gustu
chce jeszcze wspomniec że jedynka była nominowana do oscara za efekty więc i ta może mieć szanse
"To kino dla Twojej grupy wiekowej i chyba nikogo więcej. " tak myślisz?
to ty chyba też jesteś w tym przedziale wiekowym co ja skoro byłeś na tym filmie i wypowiadasz sie na jego forum

ocenił(a) film na 4
Konrado96

Nie oceniałbym gdybym nie był. Film mnie zawiódł. Nie liczyłem na złożoną fabułę czy co tam jeszcze lecz na ciekawe kino rozrywkowe. Dostałem dokładnie to samo co w części drugiej tylko kamery stały gdzie indziej a artyści od CG dołożyli parę animacji i doskrobali nowego autobota. Jedynka mi się nawet podobała, dwójka mocno średnia a trójka to porażka. Wtrąciłem się z tą grupą wiekową bo chyba tylko dziecku może się podobać ten sam odgrzewany kotlet podany z nową cyferką w tytule.

Może któremuś złemu robotowi w jednej ze scen opadł np. ogon zawierający cenne dla autobotów informacje co stanowi przecież świetny pretekst dla kolejnej części. Oby nie.

użytkownik usunięty
Mr_Wanderer

"Jedynka mi się nawet podobała, dwójka mocno średnia a trójka to porażka."

Porażką to była dwójka. Trójka jest od niej lepsza pod KAŻDYM względem.

ocenił(a) film na 9
Mr_Wanderer

O proszę! Wielki, dorosły znawca kina się odezwał. A czego Ty się spodziewałeś od Transformersów?! Głównie to są efekty i mało skomplikowana fabuła, czyli bardzo dobra rozrywka dla fanów tego typu filmów.

ocenił(a) film na 4
Hafija

Chociaż odrobiny nowości względem poprzednich części. Oto czego się spodziewałem.

ocenił(a) film na 9
Mr_Wanderer

Nowości? Przecież temat sie wyczerpał już po pierwszej części, każdy to wie...

użytkownik usunięty
Mr_Wanderer

1981. Od 20 lat w temacie TF.

Jakieś ale?

ocenił(a) film na 8

ile lat? matematyka sie klania

użytkownik usunięty
RollOut

Zastanów się lepiej dwa razy zanim coś napiszesz.

ocenił(a) film na 7
Konrado96

Bardzo dobre trzy części. Uwielbiam Transformersów, ale czwarta część...mam mieszane uczucia.

ocenił(a) film na 6
Fuxik12

bardzo dobre 3 czesci.. tyle że nie wiadomo pod jakim względem.. ? pierwsza byla dla mnie najlepsza pod kazdym względem, druga część była zbyt wypromowana, zaczęły się drętwe i sztywne dialogi bohaterów, kiepska gra megan fox w porównaniu do części pierwszej, no i częśc trzecia najlepsza pod względem efektów specjalnych, naszpikowana nimi po zęby, oparta głównie na nich, zapierające dech w piersiach efekty 3d, fascynujące i niepowtarzalne, można by tak wymieniać bez końca, tyle że ta niesamowitość zaczyna się i niestety kończy na samych pokazach komputerowych wariacji, bo spoglądając na wysiłki głównej obsady, cały film ma się do niczego.
W kinie zostałem jednak tak naładowany i przesączony komputerową techniką XXI w zapewnioną na seansie iż film nie pozostanie dla mnie niezauważalny.
4 część? to już na pewno nie przejdzie...

ocenił(a) film na 7
Konrado96

gdyby wyszla 4 czesc to bym byl bardzo zadowolony poniewaz te poprzednie 3 byly super a za taka sume pieniedzy jaka uzyskala 3 czesc jest to oczywiste ze 4 czesc wyjdzie dla mnie w tj czesci powinien wystapic unicron

Konrado96

Transformersy skończyły się na Lego Transformers