Transformers 3

Transformers: Dark of the Moon
2011
6,9 154 tys. ocen
6,9 10 1 154349
5,0 23 krytyków
Transformers 3
powrót do forum filmu Transformers 3

Ten film bije na głowę pierwszą i drugą część. Jestem wielkim fanem Transformersów obie
części znam na pamięć i jeżeli chodzi o część trzecią miałem dość spore oczekiwania które
Bay spełnił. Muzyka Jablonsky'ego to jest majstersztyk a efekty specjalne i 3D zostawia
Avatar daleko za sobą. Ci co piszą, że film nie ma fabuły niech sobie obejrzą jeszcze raz
dwie wcześniejsze części i mi powiedzą gdzie w nich była fabuła. Dużo więcej scen walk,
bardziej rozbudowana rola Bee, scena na autostradzie i w wieżowcu bomba. Byłem w kinie
z dość sporą liczbą znajomych i nikt nie żałował wydanych pieniędzy na bilet. Jak dla mnie
10/10 i oscar za efekty i muzykę.

Punisher46

Ok muzyka była na wysokim poziomie ale reszta to jest na nizinach czasami odbijając się od dna. Fajny pomysł na historie ale w dużym stopniu zmarnowany przez brak dbałości o szczegóły i spójności logicznej w prezentowanej lini fabularnej. Efekty w większości są w 2D więc tu czułem się zawiedziony, mimo ich dobrego wykonania. Oscara to ten film dostać w żadnym wypadku nie powinien, góra złotą malinę. Avatar był dużo lepszy jeśli idzie o 3D

madusek

Ta Oscar:D chyba malina, chociaż za efekty to pewnie zasłużył, lecz prócz efektów to nic tam nie ma